21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Održana tribina Zajedno za bolje sutra u Mjesnim odborima Lapovci i Dvanaest redarstvenika

Više od autora

- vl promo-

Pohvale, kritike, prijedlozi za rješavanje problema sve se to moglo danas čuti na prvoj u nizu 5. ciklusa tribina Zajedno za bolje sutra.

Ovoga puta zajedno će probleme izlagati dva bliska i susjedna Mjesna odbora što do sada nije bila praksa, čast da prvi isprobaju ovaj model imali su stanovnici Mjesnih odbora Lapovci i Dvanaest redarstvenika (Vrtno naselje). Napomenimo kako će Novo Selo imati samostalnu tribinu s obzirom na to kako na taj način i funkcionira.

„Kroz tribine ćemo nastaviti istim načinom komunikacije gdje se uvijek na početku upoznamo sa svime onime što se zbivalo kroz proteklih godinu dana. Prođemo ono što je bilo zatraženo na prošloj tribini, a odrađeno je ili nije do sada. Očekujemo jednu dobru i korisnu komunikaciju te u konačnici lakše programiranje našeg proračuna i svega onoga što radimo za grad”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je kako građani grada na Bosutu ne moraju strahovati za cijene plina jer će se one mijenjati s 1. travnja 2023, a ne već sada u listopadu ili studenom kako su neki stanovnici mislili te da će Vladine mjere biti od pomoći gradu. Na Lapovcima se odradilo puno toga, gotovo kompletan kvart je obnovljen, a određene stvari koje su zatražene na prethodnoj tribini su ispunjene.

„Građani su do sada svake godine predlagali tekuću komunalnu problematiku, ali i problematiku življenja na samim Lapovcima. Dobra stvar je to što su njihovi prijedlozi u biti i stvarni problemi te na taj način Grad dobiva uvid u to što je zapravo krucijalno za rješavanje u određenom kvartu. S obzirom na prošlu godinu mislim da smo odradili 70% zahtjeva što je niže nego što smo navikli. Razumljivo je jer je grad godinu dana raskopan zbog velikog projekta Aglomeracije i to je malo usporilo druge radove”, govori predsjednik MO Lapovci Nikola Jurković.


Foto: Predsjednik Mjesnog odbora Lapovci Nikola Jurković

Konkretno su odrađeni veliki zahvati na pješačkim staza i gotovo svaka od njih im prilaze za osobe s invaliditetom, zatim su biciklističke staze dovedenu u funkciju, a počelo se gradnjom i zamjenom drvoreda. Osnovna škola Antuna Gustava Matoša je dobila novu stazu i prilaz za učenike istoj. Što se tiče Mjesnog odbora Dvanaest redarstvenika u tijeku je ujedno i najveći projekt u Vinkovcima, a to je izgradnja nadvožnjaka na Borincima koji je na 70% riješenosti.

Pristupne ceste i okolne ulice su asfaltirane, glavna ulica je otprilike na 80 posto, projekt Aglomeracije je na Borincima napravljen čeka se priključak s ostatkom grada. Također projekt Aglomeracije je prošao kroz Vrtno naselje u samom projektu osim postavljanja kanalizacijske mreže ide i novi asfalt. Bitno je naglasiti kako će projektom nadvožnjaka građani dobiti i nove kolne prilaze te da je kanalizacijska mreža prošla i kroz Diljevo naselje.

„Jedan od većih problema stanarima Vrtnog naselja je Spačva odnosno prašina na koju se konstantno bune. Zaposlenik sam te tvrtke pa znam kako se nešto rješavalo kroz filterske stanice i barijere. Vidjet ćemo kada dođe sljedeće ljetno razdoblje je li se išta poboljšalo”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Dvanaest redarstvenika Elvis Jozanović.

Foto: Predsjednik Mjesnog odbora Dvanaest redarstvenika Elvis Jozanović

Gradonačelnik je istaknuo kako nije zadovoljan izvođačem radova na nadvožnjaku te da isti traju predugo, no da će projekt kada bude realiziran uvelike olakšati život Vinkovčanima, a ne samo stanovnicima Borinaca. Osim toga, uskoro će se Lapovocima krenuti u obnovu zapaljenog dječjeg igrališta.

Građani su bili izrazito konstruktivni, a problemi sežu sve do smeća koje se zna gomilati, pa do problema s lokvama vode na stazama i cestama koje onemogućuju normalno kretanje, sve do problema sa štakorima i želje za povećanjem deratizacije na tri puta godišnje umjesto dosadašnjih jednom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno