28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Oko 500 školske djece sudjeluje u projektu Konj prijatelj i učitelj

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Oko 500 učenika, šestih i sedmih razreda vinkovačkih osnovnih škola, sudjeluje u projektu “Konj prijatelj i učitelj” Konjičkog kluba Satir, Ministarstva turizma i sporta i Grada Vinkovaca koji je uz pripremu Agencije za razvoj i investicije – VIA, omogućio apliciranje na ovaj projekt.

Osnovne škole Josipa Kozarca, Ivana Gorana Kovačića, Nikole Tesle, Ivana Mažuranića i “Antun Gustav Matoš” dolaze besplatno u dva posjeta po dva sata u konjički klub. Upoznavanje s osnovnim informacijama u školi jahanja, konjima i boravak u prirodi, glavni je smisao projekta za kojeg su danas ugovor potpisali gradonačelnik Ivan Bosančić i predsjednik Satira Ante Lovrić.

“Djeca će ovdje dobiti osnovne informacije što to je škola jahanja. Cilj je maknuti ih barem na trenutak iz zatvorenih prostorija, doći ovdje u prirodu na svježi zrak, družiti se sa životinjama, naučiti se poštovanju prema njima i provesti kvalitetno slobodno vrijeme. Želja nam je udaljiti ih od laptopa, tableta, mobitela i društvenih mreža. Nadam se da će i roditelji biti zadovoljni”, poručuje Lovrić.

“Projekt vrijedan 150 800 kuna, sigurno će doprinijeti kvalitetnijem odrastanju i učenju naše djece, ali svaki program koji se provodi u konjičkom sportu važan je za sve ono što se zbiva u gradu s obzirom na brojne manifestacije u kojima konjički klubovi jako puno znače. Stoga je važno da najmlađi sudjeluju i u edukaciji i odrastanju uz sve ovo što zajednički radimo. Nama kao gradu velika je čast da smo mogli okupiti sve sudionike u projektu, biti partner i pružiti priliku da Satir pokaže sve ono što zna i može, kako s djecom tako i sa svima koji će naći vremena doći ovdje i uživati u ovom jednom prekrasnom prostoru koji, vjerujem puno Vinkovčana još nije vidjelo”, pozvao je vinkovački gradonačelnik u konjički klub.

Uživati se može već danas. U tijeku je Dan otvorenih vrata, vrijeme je idealno za poći u prirodu, a ovih osam zagrijanih ljepotana i ljubazne volonterke čekaju sve Vinkovčane na Zalužju.

U planu Satira, u perspektivi kroz europske projekte je edukacijsko-rehabilitacijski konjički centar, najavljuju iz kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno