Protekli vikend, 18. i 19. siječnja, planinari Planinarskog društva “Frankopan” Rokovci-Andrijaševci proveli su na dva suprotna kraja domovine. Sudjelovali su u tradicionalnom zimskom pohodu na vrh Kamešnice “Konj” gostujući kod PD “Jelinak” iz Trilja te u tradicionalnom pohodu u povodu Vincekova u Međimurju od Sv. Martina na Muri do Murskog Središća u organizaciji PD “Bundek”.
Članovi “Frankopana” koji su se zaputili prema Trilju, na put su krenuli iz Vinkovaca u društvu planinara iz Vinkovaca, Vukovara, Iloka i Našica. Njihov domaćin PD “Jelinak” osnovano je 1999. godine i nazvano je po brdu koje se nalazi istočno od Trilja, a osim tradicionalnog zimskog uspona, organiziraju i uspon u 9. mjesecu povodom Dana društva i Dana sv. Mihovila. Konj je najviši je vrh Kamešnice (1856 m), i pripada susjednoj Bosni i Hercegovini. U zimskom usponu ove godine sudjelovalo je skoro 200 planinara koji su se unatoč niskoj temperaturi i jakoj buri s polazišne točke u tri različita smjera organizirano kretali prema vrhu Konj. No, vijedni planinari “Frankopan” nisu ostali samo na jednom vrhu za boravka u Cetinskoj Krajini već su sutradan u društvu predsjednika PD “Kamešnica Otok Dalmatinski”, poznatog planinara Ante Tadića pohodili vrh Glavaš (1308 m), jedini vrh Kamešnice koji se nalazi u Hrvatskoj i kontrolna je točka Hrvatske planinarske obilaznice.
Grupa planinara koja se otisnula u Međimurje, na svoj put krenula je iz Osijeka, u društvu planinara PD “Bršljan Jankovac” Osijek i PD “Belišće”. “Vincekov pohod” kao i uvijek od Sv. Martinu na Muri do Murskog Središća obuhvatio je zaustavljanje na brojnim postajama uz kušanje tradicionalnih međimurskih jela i obavezne međimurske gibanice te dobru kapljicu. PD “Bundek”, inače, prošle je godine od HPS-a proglašen najboljom planinarskom udrugom, a njihov “Vincekov pohod”, ove godine 22. po redu, također je jedne godine proglašen najbolje organiziranom planinarskom manifestacijom.
Zainteresirani za planinarenje s članovima PD “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci, mogu se obratiti predsjednici društva Dragici Šibenik (099/516-1427), obratiti se u sjedište društva u Andrijaševcima u pivnici “The White Boar” ili ih potražiti na web stranici www.pdfrankopan.com ili na Facebook profilu.