16 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatskim braniteljima obilježena 27. obljetnica Operacije Oluja

Više od autora

- vl promo-

Danas je povijesni dan za Hrvatsku – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu.

Tim povodom u Vinkovcima su položeni vijenci kod Spomenika hrvatskim braniteljima i odana je počast svima onima koji su u ovoj operaciji dali život za danas slobodnu Republiku Hrvatsku.

“Želim svim građanima Republike Hrvatske čestitati ovaj dan, a posebno svim našim braniteljima želim izraziti zahvalnost za ovaj prekrasan trenutak koji smo doživjeli, koji doživljavamo svake godine kad se sjetimo te izuzetne, briljantne vojne operacije koju je izvela Hrvatska vojska na čelu s doktorom Franjom Tuđmanom, jednim mudrim vođom koji je znao strpljivo i polagano graditi našu vojsku i osloboditi hrvatsku državu kako bi ju mogli ostaviti našoj djeci”, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić, dodavši kako danas moramo biti ponosni i posebno se sjetiti i svih onih koji su dali svoj život u ovoj, ali i svim ostalim operacijama.Prije 27 godina, 5. kolovoza 1995. godine operacijom Oluja u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. U operaciji je oslobođeno oko 11.000 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.

“Oluja” je uz “Bljesak” ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno