26 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Poliklinika za djecu u Vinkovcima prva je i jedina u našoj županiji

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zdravstvena skrb za djecu uvijek je bila važan segment medicinske prakse, ali nedostatak specijaliziranih ustanova koje bi pružile potpunu u sveobuhvatnu skrb za najmlađe često je izazov u našemu okruženju. Međutim, taj krajnji nedostatak u Vinkovcima je konačno riješen otvaranjem prve Poliklinike za djecu Integra sana, na inicijativu Martine Pastuović Krmek koja je prepoznala potrebu za takvom ustanovom i poduzela velike korake kako bi ju ostvarila.

Poliklinika za djecu Integra sana s radom je počela prvoga dana veljače, s ciljem pružanja zdravstvene skrbi djeci i mladima, u prostoru opremljenom najmodernijim medicinskim uređajima namijenjenima djeci. Tim vrhunskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom pruža vrhunsku uslugu, a želja je, priča nam pedijatrica Martina Pastuović Krmek, postati centar izvrsnosti u području pedijatrijske medicine.

„Zbog prevelikom obujma posla i prevelikog broja pacijenata koje imate kada radite u državnoj ustanovi, dovodila sam u pitanje kvalitetu zdravstvene usluge koju mogu pružiti svojim pacijentima. Obujam posla jednostavno je bio prevelik i nisam se mogla svakome posvetiti onoliko koliko sam htjela, zato sam se odlučila na ovaj korak”, napominje 41-godišnja Martina, inače pedijatrica u Domu zdravlja Vinkovci. Smatra da u našemu gradu itekako postoji potreba za ovako nečim, budući da je i sama često dobivala upite roditelja mogu li svoju djecu dovesti privatnom pedijatru kojega već duži niz godina nemamo.

„Tek smo počeli s radom pa se još uvijek zagrijavamo, ali brojne su usluge koje nudimo za koje već imamo jako puno upita. Specijalizirani smo za pružanje specijalističke i subspecijalističke zdravstvene zaštite s ultrazvučnom dijagnostikom”, pojašnjava doktorica posebno ističući kako u poliklinici ne rade redovita cijepljenja, nego ona s elektivnim cjepivima odnosno cjepivima koja nisu na redovnoj listi, ali roditelji iz nekog razloga žele zaštititi svoje dijete od bolesti. „Mi ga naručimo u ambulantu ili roditelji sami kupe u ljekarnoj pa ga donesu na cijepljenje”, kaže te dodaje kako u sklopu opće preventivne pedijatrije savjetuju roditelje i u vezi dojenčadi, onda kada je to najpotrebnije. Osim toga, rade i pregled akutno bolesne djece, poliklinika ima osnovnu laboratorijsku obradu koja je potrebna za dijagnostiku infekcija.

„Što se tiče subspecijalističke zdravstvene usluge, surađujemo s pedijatrijskim pulmologom, pedijatrijskim kardiologom, pedijatrijskim endokrinologom i dijabetologom i pedijatrijskim nefrologom, kroz mjesec dana bi trebao doći i neuropedijatar, a u pregovorima smo i za gastroenterologa. To su svi oni kod kojih su jako velike liste čekanja u bolnici, a roditelji vrlo često traže baš tu subspecijalističku zdravstvenu zaštitu”, pojasnila nam je Martina Pastuović Krmek.

Poliklinika za djecu Integra sana jedina je takva u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji, možete ju pronaći na adresi Duga ulica 24 Vinkovci, a za vrhunsku uslugu brine tim liječnika u sastavu: Tereza Krmek, specijalist pedijatrije i pedijatrijske pulmologije, Zvonimir Jukić, specijalist pedijatrije i pedijatrijske kardiologije, Helena Karnaš, specijalist pedijatrijske endokrinologije i dijabetologije, Slaven Abdović, specijalist pedijatrijske nefrologije, Martina Pastuović Krmek, specijalist pedijatrije te medicinska sestra Ana Hrgovčić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno