12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Priđi, podrži, nauči – iz svakog trna može niknuti cvijet!

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Članovi Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji „TRN” ususret Vinkovačkim jesenima odlučili su se ponovo družiti sa svima nama u centru grada. Naime, od 10 sati vas čekaju na Korzu, a uz svoju pozitivnu energiju i osmijeh, za sve Vinkovčane i Vinkovčane pripremili su izložbu svojih rukotvorina.

„S obzirom na to da nam uskoro dolaze Vinkovačke jeseni, odlučili smo se napraviti jedan mali štand s rukotvorinama naših članova i njihovih obitelji u susret toj velikoj manifestaciji. Ima dosta različitih stvari – od slika naših slikara koji su već imali jednu lijepu izložbu, preko torbi do starinskih predmeta u čast Vinkovačkim jesenima, njenoj baštini i tradiciji”, izložene predmete predstavila je Renata Musil Vorgić, predsjednica Udruge “TRN” koja trenutno broji 15tak članova.

Nijedan izloženi predmet nema određenu cijenu i sve je na bazi dobrovoljnih priloga. „Mi apeliramo na naše sugrađane da prepoznaju trud naših članova i da ih nagrade onoliko koliko smatraju da je dovoljno, naravno u skladu sa svojim mogućnostima”, dodala je.


Osim toga, u bližoj budućnosti čeka ih niz projekata i događanja. Za Vinkovačke se jeseni neće dodatno predstavljati, ali jedna od članica Udruge sudjelovat će na kulinarskom natjecanje koje će biti održano za vrijeme Vinkovačkih jeseni, u organizaciji neprofitne organizacije “Unuo” iz Zagreba.

Dođite i podržite rad uvijek nasmijanih članova Udruge jer „iz svakog trna može niknuti cvijet”!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno