16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Šesnaest godina postojanja MNK Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Na jučerašnji dan prije 16 godina osnovan je Malonogometni klub Vinkovci koji je iz godine u godinu rastao i kroz koji je prošao veliki broj dobrih igrača i još boljih ljudi. Klub koji ima bogatu povijest, a najznačajniji trenuci u klupskoj povijesti su 3 naslova prvaka 2. HMNL Istok i kvalifikacije za 1. HMNL u kojima je MNK Vinkovci, nažalost, svaki put ostao kratak za najelitniji rang.

„Uz to treba spomenuti i dvostruko osvajanje kupa Istoka i plasman u četvrtfinale kupa Hrvatske protiv Uspinjače gdje smo većinu utakmice parirali, pa usudio bih se reći i bili bolji protivnik, ali sportska sreća bila je na strani tadašnjeg prvoligaša”, navodi Miron Veselčić, mladi predsjednik MNK Vinkovci koji ističe kako je klub svake godine sve stabilniji i raste iz dana u dan pa su povodom 16. rođendana pripremili novu opremu kluba i narančasto crne dresove u bojama grada po uzoru na one u kojima je klub osvojio prvu titulu 2. HMNL Istok, a uz te dresove tu su još i uobičajeni domaći plavi dresovi i treća garnitura u crveno bijeloj boji koja je bila gostujuća garnitura u sezoni kada je klub osvojio kup.


„Velika je čast i ponos, ali i odgovornost biti na čelu ovog kluba jer klub prati veliki broj ljudi koje naše dobre predstave uveseljavaju, ali isto tako i naši porazi i loše partije bole. Nadam se da će u nadolazećim izazovima i utakmicama biti puno više ovih veselih trenutaka i pobjeda. Planovi za budućnost i ovu sezonu su visoki, želimo podići ljestvicu u seniorskom, ali i u mlađim kategorijama”, poručuje Veselčić.

Treninzi u ovom vinkovačkom klubu počinju uskoro, a povodom 16. rođendana organizirano je druženje u obliku malonogometnog turnira na kojem mogu nastupati svi koji vole ovaj sport i na taj način pomoći klubu u radu i funkcioniranju. Turnir će biti dobra uvertira za sljedeću sezonu, a u odnosu na prošlu sezonu seniori Vinkovaca pojačani su s dva do tri poznata imena. „Ove godine liga je jača nego prethodnih godina i vjerujemo da nas u dvorani očekuje pregršt vrhunskih poteza i napetih utakmica, a uz potporu naših navijača s tribina vjerujem da možemo daleko”, zaključio je predsjednik MNK Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno