6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Slavonci će spremno i odgovorno dočekati jesen

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Veliki je odaziv građana Vinkovaca na današnjoj akciji cijepljenja u dvorani Lapovačke škole. Ono je započelo u 17 sati, predviđeno je da će trajati do 20, ali sudeći po redu ispred škole, trajat će i duže.

Iz Zavoda su objavili kako će se, obzirom na veliki odaziv, cijepiti svake srijede od 17 do 19h, a idući tjedan i u četvrtak od 17 do 19h – bez prethodne najave.


U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša danas je bila prisutna i doktorica Vedrana Lanc-Čurdinjaković koja je za HRT izvijestila javnost o procjepljenosti i epidemiološkom stanju u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

“Odaziv je stalan nekoliko zadnjih tjedana i interes za cijepljenje nikako nije opao u našoj županiji. Dobrom odazivu doprinosi i izbor između tri vrste cjepiva jer svatko uvijek ima neku svoju preferenciju. Prošle smo sezone vidjeli da su nam povratnici s mora često dolazili sa simptomima i samoinicijativno se izolirali, tako da mislim da nam to ni ove godine neće predstavljati problem. Smatram da su nama puno veći problem lokalna okupljanja poput svatova i sličnih slavlja jer se to dosad pokazao kao najveći izvor zaraze”, zaključila je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno