17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Stari Jankovci prva općina u županiji s titulom “Prijatelj djece”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U sklopu Godišnjeg savjetovanja Gradovi i općine – prijatelji djece, Općini Stari Jankovci dodijeljena je titula „OPĆINA STARI JANKOVCI – PRIJATELJ DJECE“, a priznanje je općinskom načelniku Draganu Sudarević uručila prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Zahvala svima koji su dali obol ovome priznanju i najljepšem nam božićnom poklonu – Koordinacijskom odboru Općine Stari Jankovci s predsjednicom Anitom Jakovljević Drmić, Općinskom vijeću, Savezu društava „Naša djeca“ na dugogodišnjem prijateljskom, savjetodavnom i kooperativnom odnosu, ocjenjivačkom timu što je pozitivno ocijenio naše napore, a posebno hvala roditeljima i djeci na pozitivnoj ocjeni kroz neovisno i objektivno istraživanje”, zahvalio se općinski načelnik napomenuvši kako je ovaj naziv dokaz da i male općine s Istoka Hrvatske brinu o djeci i prepoznaju njihove potrebe.

“Naša tabla bit će najistočnija unutar kruga obitelji od 88 općina i gradova prepoznatih kao prijatelji djece i prva koju će ugrijati sunce s istoka Lijepe naše, za sada”, dodao je istaknuvši kako ih ovo priznanje obvezuje za daljnje napore, ali da su dokazali kako su spremni, ne od sutra već od jučer.


I ostale općine i gradovi Vukovarsko – srijemske županije čine velike napore za dobrobit djece, usprkos ljudskim i financijskim ograničenjima. Status je Općini dodijeljen za ostvarivanje prava i potrebe djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje dječjih aktivnosti te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju njihov život.

Primitkom statusa Općina Stari Jankovci te sve udruge i ustanove koje rade s djecom obvezuju se usavršavati postojeće programe za djecu. Također, ponosni su što su prva općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je ostvarila ovaj status, ne računajući Grad Vinkovce, a sreću je povećala i pohvala za provedenu „Naj-akciju” 2021. godine pod nazivom „Vesela farma”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno