16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Trojica kandidata u lovu na dosadašnjeg gradonačelnika

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Rekordna podrška za kandidaturu dosadašnjem gradonačelniku Ivanu Bosančiću stigla je u obliku 8000 i nešto sitno potpisa. Respektabilnu brojku ostvario je kandidat koalicije HDZ-HSU-HSP ako podsjetimo da je u borbi za prvi mandat Bosančić odnio pobjedu sa 6082 glasa u 2. krugu, dok je prvi krug iznio s 15 619, a za pobjedu mu je nedostajalo oko 9%.

“Brojka koja zadužuje,” rekao je prilikom predaje kandidature u Gradskom izbornom povjerenstvu Vinkovaca u pratnji kandidata za zamjenika Josipa Romića i najbližih suradnika. Zahvalio je sugrađanima koji su u ovolikom broju podržali njegovu kandidaturu za novi mandat na čelu “prelijepog grada za koji se vrijedi boriti i raditi,” poručio je. Prethodno je, u skladu sa sloganom kampanje, predstavio program za naredne četiri godine „Siguran izbor za razvoj Vinkovaca 2021.-2025.“, gospodarskog i obrazovnog predznaka. Inače, Bosančić je učinio svojevrsni presedan upisavši se kod građana kao prvi vinkovački gradonačelnik koji im je, pred sam kraj mandata, podnio izvješće o projektima i trošenju proračunskih novaca tijekom poslijednje četiri godine.

Kandidat Živog zida, MOST-a i HS-a također je predao kandidaturu s listom, kao i nezavisni Tihomir Posavčić kojega je u Vinkovcima podržao SDP koji će ipak s vlastitom stranačkom listom u borbu za mandate u Gradskom vijeću, a nositelj je Damir Rimac.

Davor Raić, kandidat Domovinskog pokreta predao je gradonačelničku kandidaturu i listu za Gradsko vijeće u društvu najbližih suradnika, objavio je na svojoj Facebook stranici. Broj potpisa nije objavio, no dovoljno je da bi zahvalio na povjerenju građanima koji su ga poduprijeli i pozvao ih u borbu listićem i kemijskom olovkom na predstojećim lokalnim izborima 16.svibnja.

Prema objavi Gradskog izbornog povjerenstva, pravovaljane liste za Gradsko vijeće predali su još koalicija HSS-HSLS-HNS-Zelena lista s nositeljem Ivicom Baričevićem i HSP AS u stečaju s nositeljem Antunom Žagarom. Službena kampanja može početi!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno