10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Umirovljenicima u Nijemcima božićnice od 200 do 600 kuna

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Iz Općine Nijemci obavještavaju umirovljenike s prebivalištem na području Općine kako i ove godine misle na njih. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć, odnosno božićnicu imaju svi umirovljenici čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) u mjesecu prije isplate naknade ne prelazi iznos od tri tisuće kuna.

Onima koji primaju mirovinu manju od tisuću kuna mjesečno bit će uplaćeno 600 kuna, dvjesto kuna manje dobit će oni s mirovinom od 1001 do dvije tisuće kuna dok će dvjesto kuna primiti umirovljenici s mirovinom od 2001 do tri tisuće kuna.

Umirovljenicima koji su prošle godine podnijeli Zahtjev, božićnica će se uplatiti na isti račun te oni nisu dužni ponavljati postupak. Javiti se moraju samo oni koji su promijenili broj računa i oni koji su tek nedavno ostvarili pravo na mirovinu pa do sada nisu bili na popisu. Korisnici mirovina priznatih primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i korisnici inozemnih mirovina zahtjev za ostvarivanje prava podnose uz prilaganje preslika osobne iskaznice i Rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora, dokaza o visini mirovine te broja tekućeg računa.Oni u zlatnim godinama koji su prošle godine božićnicu primili „na ruke” telefonskim će putem dobiti uputu kako će im jednokratna novčana naknada biti isplaćena ove godine.

Osobe s prebivalištem na području Općine preko 65 godina, koje nemaju nikakvih primanja, a prošle godine nisu dobili božićnicu, u općinskoj upravi moraju podnijeti zahtjev uz presliku osobne iskaznice, broj tekućeg računa i potvrdu porezne uprave da nemaju primanja ili vlastoručno potpisanu Izjavu pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da nemaju primanja i tako će ostvariti pravo na 600 kuna.

Za sva pitanja i nejasnoće na raspolaganju je broj telefona 098/203-780 ili 280-012.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno