29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Unatoč dobroj igri, vinkovački stolnotenisači kući su se vratili bez bodova

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vinkovački stolnotenisači proteklog su vikenda, u sklopu drugog kola HEP Super lige, gostovali u Zagrebu i Rijeci, a kući su se vratili bez pobjede. „Nije opravdanje, ali malo nas ni ždrijeb ne mazi. U prvih pet kola smo gosti. Prvo smo išli u Osijek, sad za vikend u Zagreb i Pulu i već za desetak dana nas čekaju nova gostovanja u Dugom selu i Požegi”, rekao je Danijel Jelinek, član izvršnog odbora i prve ekipe STK Cibalia.

Po prvi puta za stolnoteniski klub igrali su Josip Jerković i Jakov Jakelić, koji su donijeli određenu svježinu i kvalitetu vinkovačkoj ekipi. „Moram reći da sam zadovoljan nastupima Jerkovića i Jakelića koji su na ovim gostovanjima pokazali odličnu igru”, naveo je Jelinek dodavši kako su obje ekipe Gradskog stolnoteniskog kluba Zagreb, koje vodi izbornik Neven Karković, izuzetno kvalitetne ekipe što potvrđuje činjenica da u svojim redovima imaju mladog igrača, Ivora Bana, koji je peti junior svijeta. Uz njega, odličnu igru pokazali su i Leon Šantek i Lovro Zovko.

„Odlično su igrali i naši i njihovi. Ušli bi dobro u meč i onda bi se nekako rezultat okrenuo u njihovu korist”, dodao je. Jerković je protiv Šanteka imao početnu prednost od 1:2, ali je domaćin do kraja susreta rezultat preokrenuo na 3:2. Iste sudbine bio je i drugi novi igrač STK-a Cibalia. Jakelić je imao protivnika na 1:1, a nakon nekoliko lošijih poteza poražen je rezultatom 3:1. Iako su u Puli očekivali bolje rezultate, nisu ih dočekali. „Jerković je od Vekića izgubio s 3:2, jedinu pobjedu upisao je Jakelić pobijedivši Kestevskog, a sreća nam je ponovno okrenula leđa u meču između Bibera i Kuzmića gdje smo također u početku vodili, a na kraju otišli kući bez bodova, opisao je Jelinek gostovanje u Puli koje je okarakterizirao nedostatkom sportske sreće.Za sljedeće kolo pripremat će se jače nego ikad. Dogovorena su dva treninga svaki dan u narednih dva tjedna, s tim da će ih Jakelić i Jerković odrađivati u Zagrebu gdje žive dok će domaći dečki, Lončar i Biber trenirati u dvorani Osnovne škole na Lapovcima. Od sljedećeg kola pokušat ćemo izvući maksimum, odnosno probati pobijediti, ako ne oba, onda bar jedan meč”, zaključio je član izvršnog odbora i prve ekipe STK Cibalia najavivši nove susrete koji su na rasporedu 23. listopada u 17 sati u Dugom Selu te dan nakon, u 11 sati, u Požegi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno