23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Od šest županijskih, četiri nagrađene tvrtke su iz Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Vukovaru je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar na kojoj su najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije uručena priznanja za ostvarene poslovne rezultate u 2020. godini.

Najveći broj plaketa „Zlatna kuna” i posebnih priznanja, čak četiri od šest, otišlo je u Vinkovce što je još jedan dokaz kako su vinkovačke tvrtke i poduzetnici nositelji gospodarstva u našoj županiji. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki dobila je tvrtka Grad-Export d.o.o., a u kategoriji velikih tvrtki Boso d.o.o. Tvrtkama koje slave značajnije obljetnice uručena su posebna priznanja. Tako je za 65 godina kontinuiranog poslovanja priznanje dobila Spačva d.d., a za 50 godina Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

„Vinkovci unazad nekoliko godina bilježe konstantan gospodarski rast, a takav trend nastavljen je i prošloj, kriznoj godini. To nisu pretpostavke ili samo naše želje, to pokazuju brojke. Dovoljno je reći kako su prihodi vinkovačkih poduzetnika u prošloj godini probili granicu od 5 milijardi kuna, s tim da je zabilježeno povećanje u odnosu na 2019. za gotovo 400 milijuna kuna, a u odnosu na 2016. za gotovo 2 milijarde kuna“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić komentirajući ovogodišnju dodjelu nagrada HGK.

Uz čestitke nagrađenima, ističe kako je od ovih vrijednih nagrada još važnija činjenica da su vinkovački gospodarstvenici pokazali sposobnost i otpornost i u najtežim trenutcima.

„Osim što su spasili radna mjesta i osigurali svojim radnicima redovna primanja, uspjeli su u takvim uvjetima i dodatno podići poslovne rezultate što je za svaku pohvalu. Tome su vjerujem, uz one državne, doprinijele i gradske mjere pomoći. Gospodarski rast trenutno nam je glavna misao vodilja i činimo sve kako bi naše planove po tom pitanju i ostvarili te u što kraćem roku omogućili našim poduzetnicima dodatni rast, a samim time i nova zapošljavanja. Vinkovci su bili i moraju biti i ubuduće lokomotiva vukovarsko-srijemskog gospodarstva“, poručio je Ivan Bosančić.

A koliko su za vinkovačko i županijsko gospodarstvo značajne ove nagrađene tvrtke, govori podatak da zajedno zapošljavaju preko 2.300 radnika iz samih Vinkovaca, ali i iz okolnih mjesta i iz cijele županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno