23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Od šest županijskih, četiri nagrađene tvrtke su iz Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Vukovaru je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar na kojoj su najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije uručena priznanja za ostvarene poslovne rezultate u 2020. godini.

Najveći broj plaketa „Zlatna kuna” i posebnih priznanja, čak četiri od šest, otišlo je u Vinkovce što je još jedan dokaz kako su vinkovačke tvrtke i poduzetnici nositelji gospodarstva u našoj županiji. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki dobila je tvrtka Grad-Export d.o.o., a u kategoriji velikih tvrtki Boso d.o.o. Tvrtkama koje slave značajnije obljetnice uručena su posebna priznanja. Tako je za 65 godina kontinuiranog poslovanja priznanje dobila Spačva d.d., a za 50 godina Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

„Vinkovci unazad nekoliko godina bilježe konstantan gospodarski rast, a takav trend nastavljen je i prošloj, kriznoj godini. To nisu pretpostavke ili samo naše želje, to pokazuju brojke. Dovoljno je reći kako su prihodi vinkovačkih poduzetnika u prošloj godini probili granicu od 5 milijardi kuna, s tim da je zabilježeno povećanje u odnosu na 2019. za gotovo 400 milijuna kuna, a u odnosu na 2016. za gotovo 2 milijarde kuna“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić komentirajući ovogodišnju dodjelu nagrada HGK.Uz čestitke nagrađenima, ističe kako je od ovih vrijednih nagrada još važnija činjenica da su vinkovački gospodarstvenici pokazali sposobnost i otpornost i u najtežim trenutcima.

„Osim što su spasili radna mjesta i osigurali svojim radnicima redovna primanja, uspjeli su u takvim uvjetima i dodatno podići poslovne rezultate što je za svaku pohvalu. Tome su vjerujem, uz one državne, doprinijele i gradske mjere pomoći. Gospodarski rast trenutno nam je glavna misao vodilja i činimo sve kako bi naše planove po tom pitanju i ostvarili te u što kraćem roku omogućili našim poduzetnicima dodatni rast, a samim time i nova zapošljavanja. Vinkovci su bili i moraju biti i ubuduće lokomotiva vukovarsko-srijemskog gospodarstva“, poručio je Ivan Bosančić.

A koliko su za vinkovačko i županijsko gospodarstvo značajne ove nagrađene tvrtke, govori podatak da zajedno zapošljavaju preko 2.300 radnika iz samih Vinkovaca, ali i iz okolnih mjesta i iz cijele županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno