5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Val poskupljenja nije zaobišao ni naknade pri plaćanju računa

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Informacije o raznim poskupljenima svakodnevno se pojavljuju u medijima, a loše vijesti za građane dolaze iz FINE koja je naknadu za plaćanje računa povećala za 48%. Podizanje naknada pravdaju velikim padom prihoda.

“Ljudi vole iz svog naslonjača obaviti neke usluge i ne stajati u redu. Zato su se povećali troškovi, kako svima tako i FINA-i, i jednostavno smo morali korigirati cijene”, objasnila je za N1 direktorica Službe za komunikacije FINA-e Irena Svalina dodavši kako je minimalni i maksimalni iznos naknada ostao nepromijenjen, a povećanje se odnosi na sve račune iznad 259 kuna.

Valu poskupljenja pridružila se i Hrvatska pošta. Naknadu su povećali još prije više od pola godine, ali ono je ostalo ispod radara sve do sada. “Cjenik kojim su povišeni iznosi naknade za gotovinski platni promet na snazi je od srpnja 2021., odnosno više od pola godine. Stavljanje tog poskupljenja u današnji kontekst zlonamjerno je i senzacionalističko prikazivanje teme. Na sličan način prikazano je i poskupljenje naknade za plaćanje računa”, rekli su iz Pošte, također za N1, pojasnivši kako će korisnik koji plaća račun od 400 kuna naknadu platiti 11,44 kune dok je za isti iznos prije 1. srpnja morao izdvojiti dodatnih 7,20 kuna.“Za korisnika je ukupni trošak tog računa porastao svega 1%”, navode iz Pošte.

Valja istaknuti kako se naknada ne naplaćuje prilikom plaćanja računa za čak 320 ugovorenih partnera čiji popis možete provjeriti na internetskoj stranici Hrvatske pošte.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno