16 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Vinkovačkim lađarima priznanje za desetogodišnje sudjelovanje na Maratonu lađa

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vinkovački lađari ove su godine po deseti puta zaredom nastupili na Maratonu lađa u Metkoviću i uspješno ga završili te su upravo zbog toga od krovne Udruge lađara Neretve primili hvalevrijedno priznanje „Zlatni štit kneza Domagoja” i tim ih je povodom u svom uredu primio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Stasiti momci Vinkovačkih lađara svoj su put započeli brzinskim utrkama na kojima su izborili startnu poziciju za glavnu utrku – najvažnijeg događaja u godini za lađare iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, kada lađari nastupaju na izuzetno zahtjevnoj utrci od Metkovića do Ploča dugoj 22,5 kilometra.


„Kada smo krenuli prije deset godina, znao sam da će to biti jedna velika priča. Od početka sam oko sebe imao dobru ekipu, pogotovo prvu postavu, što nikako nije lako ako u obzir uzmemo da je potrebno skupiti 17 ljudi koji su fizički spremni odraditi tako zahtjevnu disciplinu, a većina njih radi, ima svoje obitelji i druge obveze. Naravno, tu je bitan naš slavonski inat koji nas gura naprijed, a uz dobro druženje i pjesmu sve se lakše podnese”, rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovačkih lađara.

Gradonačelnik Bosančić im je ovim putem još jednom čestitao na velikom uspjehu te poručio da samo tako nastave dalje. „Bavljenje sportom jako je važno za naše sugrađane, a Vinkovački lađari na ovaj način promoviraju i sport, ali i zdrav način života. Lijepo je čuti za Vinkovce na tako velikoj manifestaciji jer nije mala stvar kad grad s 35 tisuća stanovnika ostvaruje velike rezultate na raznim natjecanjima. Upravo zbog toga je važno da imamo ovakve udruge kao što su Vinkovački lađari koji sudjeluju i u svim drugim manifestacijama u gradu na Bosutu i daju svoj obol u kreiranju društvenog života grada. Na tome im svakako hvala, a mi ćemo ih i dalje podržavati”, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruge najavio je Noć lađara povodom 10 godina rada Udruge koja će se održati 3. rujna u središtu grada i još jednom zahvalio i istaknuo koliko je ponosan na sve koji su sudjelovali na Maratonu lađa u zadnjih deset godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno