Treći projekt VIVU po prvi puta je stigao u grad na Bosutu. Preko 70 harmonikaša, učenika glazbenih škola iz Vinkovaca, Virovitice i Vukovara našim je sugrađanima danas pripremilo nezaboravno glazbeno iskustvo.

Pripreme za današnji događaj trajale su tijekom cijele školske godine. Ali, ako pitate sve one koji su sudjelovali u ovom projektu reći će vam isto – isplatilo se. Druženje, zajedničko muziciranje i suradnja različitih dirigenata rezultirali su profesionalnim umjetničkim izvedbama kojima nitko od brojnih gledatelja nitko nije ostao ravnodušan.

U pješačkoj zoni našlo se preko 70 harmonikaša, dva klavira, set bubnjeva, komplet flaute, violine i mali bubnjar koji je jednostavno sve oborio s nogu. Jednu od glavnih uloga u predstavljanju ovog harmonikaškog orkestra imala je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina ne skrivajući emocije i ponos što ništa nije uspjelo omesti dugo čekani spektakl.

“Izuzetna mi je čast što imamo priliku organizirati koncert VIVU. Učenici i profesori glazbenih škola iz Vinkovaca, Virovitice i Vukovara daju nam jedno lijepo iskustvo, a nakon teških priprema, online i offline, posebno nam je drago što smo ipak uspjeli u svemu”, istaknula je Dinka dodavši kako nisu htjeli dozvoliti da ih ovo čudnovato vrijeme spriječi u naumu jer glazba je ono što nas pokreće.

Sve je počelo još u 12:30 kada su mladi glazbenici ispred vinkovačke gimnazije počeli sa svojim tonskim probama. Tada su tri glazbene škole po prvi puta zajedno počele uvježbavati program. Do 19 sati sve su uspjeli dotjerati i doraditi, pod budnim okom dirigenata.

Palicu su držali Beatrice Šušak iz Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice, Trajka Iljovski iz Osnovne glazbene škole pri OŠ D.Tadijanovića iz Vukovara i Blanka Brlić iz Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.

Iako je lockdown od početka prijetio današnjem događaju, vrijedne ruke talentiranih učenika i profesora pobrinuli su se u naš grad donijeti poznate taktove pjesama Havana, Billie Jean, Mission impossible, Smooth criminal, Hrvatska rapsodija i drugih.

Koncert je upotpunila i plesna točka Škole suvremenog plesa Ane Maletić Glazbene škole Josipa Runjanina.

Večerašnji koncert otvorio je zamjenika gradonačelnika Josip Romić.

“Vinkovci su oduvijek bili grad kulture, stoga mi je izuzetna čast otvoriti ovaj harmonikaški koncert koji se po prvi puta održava u našem gradu. Pohvalio bih sve sudionike ovog projekta jer ovo je najbolji način kako promovirati glazbenu školu, turističku zajednicu i grad Vinkovce, ali i popularizira harmonika kao glazbeni instrument. Ovako se razvija ljubav prema glazbi kod djece i mladih”, kazao je Romić.

Svi koji su to htjeli, mogli su se i upisati u Glazbenu školu na info pultu postavljenom u blizini pozornice.