17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

ŽOK Vinkovci za vikend igra kvalifikacije koje donose ulazak u viši rang

Više od autora

- vl promo-

Ženski odbojkaški klub Vinkovci naslovom prvaka u Prvoj B Hrvatskoj ligi Istok osigurao je kvalifikacije za ulazak u rang više. Ekipe s kojima će se susresti u doigravanju su OK Brda II, OK Pula i HAOK Zagreb koji su u svojim regijama završili kao prvoplasirani.

Vinkovačke odbojkašice odradile su izvrstan posao. Dominirale su ligom i u 22 odigrana meča imaju samo 2 poraza, jedini koji je uspio slaviti je ŽOK Đakovo koji se prometnuo u jedinog konkurenta u borbi za prvo mjesto.

„Prezadovoljni smo, ali smatramo da smo, s obzirom na uloženi trud, zaslužili pobijediti Đakovo, ali tako nam se zalomilo. No sve u svemu plasirali smo na te kvalifikacije što se u povijesti kluba nije često događalo, tako da svi zajedno imamo razloga biti zadovoljni”, rekla je kapetanica ŽOK Vinkovci, Dunja Veselčić.

Pri tom je dodala kako, bez obzira na dominaciju, nije bilo lagane utakmice.

„Svaka je bila napeta do jednog trenutka i bilo je pitanje tko će biti smireniji, znalo se dogoditi da nam protivnik dođe do 20 poena. Mislim kako konkurencija nije slaba, nego smo dovoljno kvalitetne da smo mogli dominirati”, navodi Veselčić.

U ogledima protiv Đakova imali su pehove koje nisu uspjeli nadvladati, prvi ogled nisu odradile dvije igračice iz prvog postave jer su zbog bolesti morale propustiti derbi koji je trebao biti odigran nekoliko dana ranije, no na zahtjev trenera đakovčake ekipe bio je odgođen. Za drugi ogled se ozlijedila glavna dizačica koja je imala problema s rukom što im je stavilo dodatan pritisak jer se nametalo pitanje hoće li moći izdržati. Na kraju krajeva u uzvratu je nedostajalo i malo sportske sreće jer su nijanse odlučivale.

Što ih očekuje u kvalifikacijama i kakve su šanse da ih se prođe uspješno prokomentirala je kapetanica ŽOK Vinkovci.

„Na juniorskom državnom natjecanju u Zadru smo imale priliku igrati protiv Pule gdje im je ekipa bila sastavljena od igračica koje će većinom i igrati kvalifikacije. Super smo im parirale i na njihovom smo nivou, smatram da u tom meču imamo dobre šanse, a s druge strane Zagreb ima iskusnu ekipu i ujedno najstariju u kvalifikacijama, stoga ne znam kako će završiti taj ogled. Što se tiče ekipe iz Splita, koliko o njima znamo, oni su na jednakom nivou kao Pula i mi, a od četiri ekipe dvije prolaze dalje, tako da vjerujem kako imamo dobre šanse za ulazak u rang više”, kazala je Veselčić.

Kvalifikacije su na rasporedu za vikend, a vinkovačke odbojkašice s vrlo izglednim šansama za pozitivan rezultat ulaze u njih.

Prva seniorska liga svakako će biti zahtjevnija, a vjerujemo kako su vinkovačke odbojkašice dovoljno kvalitetne da mogu parirati i ekipama iz puno većih gradova u koje se i više ulaže. No, da bi to i potvrdile moraju premostiti još nekoliko prepreka koje se pred njima nalaze.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno