-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Župan Dekanić ugostio članove Karate kluba Max iz Ivankova

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Karate klub „Max” iz Ivankova nastupio je na prvenstvima Hrvatske i Balkana, a kući su se vratili s čak sedam medalja. Njihov velik uspjeh prepoznao je i vukovarsko-srijemski župan koji je danas ugostio trenere i 11 članova Kluba koji broji između 50 i 60 karatista.

„Unatoč pandemiji, uspjeli smo u proteklih mjesec dana nastupiti na dva velika turnira za kategorije od 7 do 14 godina na kojima smo ostvarili velik uspjeh. Na Prvenstvu Balkana nastupilo je osmero članova Karate kluba Max koji su branili boje Hrvatske, vratili su se kući sa srebrnom i brončanom medaljom, a čak četvero se borilo u polufinalu za treće mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 11 natjecatelja i osvojili smo pet medalja, dvije zlatnog i tri brončanog sjaja”, rekao je David Žgela, trener u ivankovačkom karate klubu.


Na prvenstvu u Jastrebarskom, u kategoriji 600 natjecatelja iz 70 klubova, Luka Požega svojim je odličnim nastupima izborio finale i postao prvak u kategoriji 2008. godišta do 52 kilograma. „U svojoj kategoriji imao sam pet protivnika, u drugoj sam borbi gubio 4:0, ali sam onda preokrenuo na 5:4 i zato mi je ova pobjeda još slađa”, rekao je aktualni prvak Hrvatske, čiji su uspjeh, kao i svih ostalih mladih sportaša, pohvalili i vukovarsko-srijemski župan te njegov zamjenik.

„U njihovom pismu obraćanja posebno mi se svidjelo što su napisali kako žele mlade ljude maknuti od računala, iz kafića i sličnih stvari, a samim time i potaknuti da se bave sportom i odrastu u normalne, zdrave mlade ljude”, rekao je Damir Dekanić dodavši kako se radi o relativno mladom klubu. Osnovani su 2013., a od 2017. godine pa sve do sada nižu uspjehe kako na nacionalnim tako i na međunarodnim prvenstvima. „Za pohvaliti je svakako i njihov rad i trud, pogotovo kad znamo da je riječ o „malim” sportovima koji teško nalaze financijere i imaju manje ljubitelja, a upravo zbog toga mi je draži ovaj njihov uspjeh”, dodao je župan istaknuvši kako ih ovim kratkim druženjem i sitnom nagradom želi dodatno potaknuti i jamčiti im podršku u daljnjem razvoja kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno