33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Cijepljeno 50% stanovništva, Vukovarsko – srijemska županija iznad nacionalnog prosjeka

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je danas da je u Hrvatskoj cijepljeno 41,69 % ukupnog stanovništva, odnosno 50,10% odraslog stanovništva, što znači da smo napokon, s 50 dana zakašnjenja, prešli granicu od polovine cijepljenih.

“U četvrtak, 19. kolovoza, broj ukupno utrošenih doza dosegao je 3.200.638. Prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato) cijepljeno je 1.691.778 osoba, a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze”, naveli su iz HZJZ-a.

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni”, izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog dr. Krunoslav Capak.


Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu gdje je cijepljeno 48% ukupnog, odnosno 58% odraslog stanovništva. Vukovarsko – srijemska županija također izvrsno stoji s obzirom na postotak cijepljenog stanovništva. Naime, zaključno s 11. kolovoza, u županiji je prvom dozom cijepljeno 41,3%, drugom dozom 36,4%, a završeno je cijepljene za 37,9% stanovništva što znači da naša županija u sve tri kategorije ima isti ili veći postotak u odnosu na cjelokupnu Republiku Hrvatsku.

Što se tiče odraslog stanovništva, prvom dozom cijepljeno je više od polovine, njih 50,1%, drugu dozu primilo je 44,2%, a završeno je cijepljenje za njih 46,1%. I u kategoriji odraslog stanovništva Slavonci su iznad prosjeka, što svakako budi nadu u povratak na „staro normalno”.

Podsjećamo, Dom zdravlja Županja pozvao je sve zainteresirane punoljetne osobe, koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 na cijepljenje sutra, od 7,30 do 12 te od 12,30 do 14 sati na adresi dr. Franje Račkog 32. Cijepit će s dvije vrste cjepiva: Pfizer i Janssen (Johnson&Johnson). Druga doza bit će 18. rujna na istom mjestu u isto vrijeme.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno