4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Edukativni i poticajni programi Art Cluba Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Art tjedan je već šestu godinu zaredom reprezentativni pokaz uspješnica članova struke naslonjene na aktivnosti udruge Art Cluba Vinkovci. Programi su edukativni, poticajni s pozitivnom porukom sličnim udrugama, pojedincima i puku Vinkovaca i okolice, poručuje osnivač i predsjednik kluba Šima Jovanovac. Danas je na rasporedu je nešto unikatno kod nas u Hrvata, a i malo šire, a to su VI. Susreti gitarista.

„To je unikatan program na cijelom prostoru Lijepe naše. Revija je vrsnih gitarskih majstora koji izvode instrumentalne i vokalne skladbe najpopularnijih svjetskih gitarskih velemajstora poput Erica Claptona, Santane, Dire Straits i Hank Marvina”, rekao je Šima Jovanovac, a uz ostale prve gitarističke perjanice naše regije nastupaju Drago Laban, Željko Barba i Krunoslav Mihaljević.

Osim toga, znamo da Željko Barba ima i svoj instrumentalni album koji će uz specijalno napravljen Art bend svirati sam autor dok skladbe Šime Jovanovca izvodi Krunoslav Mihaljević. Predstavlja nam se i Branko Knežević Colak kao i najmlađi sudionik VI. Susreta gitarista Jakov Bosančić rođen 2008. godine. Revijalno će nastupati Vintage band, Molekule, B strana, Crveni makovi, Vilupek band, a finale pripada nastupu Tarasa Tratinskog kao sjećanje na rano preminulog kantautora Slobodana Milića Ćilima.

„Skupio se Taras Tratinski kako bi evocirali uspomene na našeg nezaobilaznog Slobodana Milića Ćilima, tako da ćemo još jednom čuti njegove skladbe”, dodaje osnivač ArtCluba Vinkovci.


U petak 5. travnja u sklopu ovogodišnjeg Art tjedna je „Večer pisane riječi” kada će svoje knjige predstaviti Ivica Stanić, Jasna Buhač – Starc i Vladimir Bakarić, a večer je posvećena Antunu Gustavu Matošu. Posebni gosti su učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci koji će s mr. sc. Tatjanom Dujić imati svoj program.

„Naravno, ulaz je za sve sadržaje besplatan, no molim vas da svi zainteresirani na vrijeme zauzmu svoje mjesto jer je sam prostor kluba ograničen s nekakvih 80-ak mjesta. Ostali će vjerojatno biti ispred i to je jedno pravo druženje i razmjenjivanje iskustava”, rekao je za kraj Šima Jovanovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno