23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Poetsko-glazbena večer u organizaciji Dražena Brandića Brade

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Caffe bar „Tina i Marina” u Splitskoj ulici 16 u Vinkovcima bit će domaćin Poetsko – glazbene večeri koja će se održati 6. kolovoza u 20 sati pod organizacijom Dražena Brandića Brade. „Ovu večer posvećujem mom, odnosno našem prijatelju Brki, koji je nedavno preminuo, a bio je vlasnik ovog kafića. Bio je jako dobar dečko i baš zbog toga se ova glazbeno – poetska večer održava u tom ugostiteljskom objektu”, rekao je Dražen.

Sve koji dođu očekuje dobra poezija, predstavljanje najnovije knjige organizatora koja još nije ugledala svjetlo dana. Očekuje se da će biti gotova do kraja godine, a zvat će se „Moje crveno drvo”. Osim toga, u petak će se čitati pjesme iz Draženove prijašnje knjige koja se zove „Zamka pjesme”. Osim samog organizatora i inicijatora, u programu će sudjelovati i pjesnikov prijatelj i glazbenik Dragutin Zeljković – Cane te mladi umjetnik i glumac Jozo Šuker koji će, uz one Dražena Brandića, recitirati i Kozarčeve pjesme.


Pisanjem poezije bavi se preko 40 godina. Prvu je knjigu objavio 1985. godine, a sveukupno ih je bilo tri, izašao je u nekim antologijama te je pisao za časopise. Inače najviše nastupa uživo, a svoju poeziju predstavlja po cijeloj Lijepoj našoj, ali najčešće naravno tu u Vinkovcima. „Takozvana poetska scena postoji u našem gradu, ali nije za one koji planiraju živjeti od toga već za one koji to vole i ne žele odustati od stvaranja bez obzira na zaradu. U američkim serijama vidimo kako su kod njih takva okupljanja česta i vrlo popularna, oni su jednostavno našli način kako unovčiti tako nešto. Cijeli se život divim Charlesu Bukowskom, nije on baš bio tako otkačen i lud. Dobro je on znao što radi. Unovčio je svoj talent, uobličio je cijelu priču, unaprijed je imao dogovorene nastupe i menadžere koji su se za to brinuli. Nije to samo tako u Americi, tako je to i u Austriji i Njemačkoj i drugim uređenim državama, a šteta što to kod nas nije slučaj”, rekao je Brandić.

Osim recitiranja poezije, na ovoj večeri bit će i glazba uživo. „Cane će otpjevati nekoliko svojih autorskih pjesama, Jozo će imati svoju kratku glumačku točku, bit će zakuska i siguran sam da svi koji dođu će ugodno provesti ovu večer. Radi se o lijepom kafiću i uređenoj terasi, vjerujem da će nam biti jako lijepo i ovim putem pozivam sve Vinkovčane da dođu”, zaključio je Brada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno