Generalku za drugoligaški izazov momčad vinkovačke Cibalie odradila je u Zagrebu protiv također drugoligaša Rudeša, gdje je izgubila sa 2:0. Iako su kući došli poraženi od suparnika iz istog ranga, trenera vinkovačkih nogometaša Davora Mladinu to nimalo ne zabrinjava.

Naprotiv, trener je zadovoljan kako je njegova momčad odigrala u Zagrebu. “Što se tiče same utakmice mogu biti zadovoljan svime, osim rezultatom. Sve drugo što sam vidio na terenu mislim da je bilo dosta dobro. Energetski smo bili dobri, istrčali smo dobru utakmicu i čak smo u nekim trenucima bili i bolja momčad na travnjaku te imali više prilika za pogodak.”, kaže trener Cibalije Mladina.

Momčad Cibalie u drugoligašku sezonu krenuti će očito s mladom i relativno neiskusnom momčadi, jer od priželjkivanih pojačanja za sada nema ništa. “Trenutno tri do četiri naša igrača imaju drugoligaško iskustvo, ali zato ostali, ovi mlađi igrači dobro rade i žele učiti. Prema tome nećemo imati toliko iskustva, ali ćemo imati veliku želju i volju za pobjedom. Ipak za neke ozbiljnije priče mislim da moramo dovesti igrače koji imaju iskustvo igranja druge, pa čak i prve lige koji bi načinili potrebnu razliku.”, rekao je Davor Mladina.

O prvom protivniku momčadi Sesveta ističe kako se radi o ekipi koja je unazad nekoliko godina stalno u vrhu druge lige. Poznato mu je da imaju velike ambicije o čemu svjedoči i plan izgradnje novog stadiona kapaciteta 12 do 15 tisuća ljudi, a igrački kadar dobivaju iz Lokomotive i Dinama.

Što se tiče sastava koji će u petak istrčati protiv Sesveta trener Mladina ističe kako postoji još nekoliko malih nejasnoća. “Kada to kažem, mislim na igrače koji zbog ozljede nisu mogli nastupiti u Zagrebu. Sigurno je da u konkurenciji za današnju utakmicu neće biti Galić, jer nije spreman, još je upitno i lijevo krilo Dejanović, a lakše ozljede imaju Bajić i Tadić. Ipak, vjerujem da će svi osim Galića biti spremni. Nadam se da će svi momci koji dobiju šansu dati svoj maksimum, a onda ćemo na kraju vidjeti kako će to biti u rezultatu. Cibalia će u svaku utakmicu ulaziti s namjerom da pobjedi, ali naravno da dosta toga zavisi od protivnika i njihove kvalitete te naše prezentacije. Svaku utakmicu davati ćemo maksimi pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nadam se da nam neće biti velik hendikep što ovi mladi igrači nisu nastupali u drugoligaškoj konkurenciji, nego da će svojom željom nadomjestiti nedostatak iskustva. Bez obzira na jačinu i ugled suparnika, idemo se u Sesvete boriti i vjerujem da ćemo ostati neporaženi nakon prvih 90 minuta u novom drugoligaškom nadmetanju.”, rekao je trener Cibalie Davor Mladina.

Utakmica Sesvete – Cibalia na rasporedu je u petak, 16. kolovoza, s početkom u 17 sati i 30 minuta. Utakmicu možete pratiti uz izravan prijenos na HNTV.