16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Nastavak tribina: najčešći problemi vežu se uz komunalnu infrastrukturu

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Nakon održanih prošlotjednih tribina, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nastavio je komunikaciju s građanima, a danas su svoje probleme, pitanja i zamolbe iznijeli stanovnici Male Bosne, Novog Sela i Mjesnog odbora 12 redarstvenika. „Nastavljamo dalje. Želja nam je što više informacija pokupiti s terena. Ono što je uvijek aktualno komunalni su zahvati i sitni detalji koje možemo riješiti, a možda ih ne vidimo te nam je potrebna sugestija građana”, rekao je gradonačelnik dodavši kako mu iznimno puno znači povratna informacija o tome što je ljudima potrebno jer se njome vodi u kreiranju budućih projekata.

Sve je započelo u Ulici Vladimira Gortana 25b, u prostorijama Mjesnog odbora Mala Bosna u kojemu je najveći broj prigovora bio upućen komunalnoj infrastrukturi dok je manji broj problema bio vezan za stanje prometnica, pse lutalice i rasvjetu. „Ovdje je riječ o izravnoj komunikaciji s ljudima koji iznose probleme koje ih pate, a one koje možemo rješavamo na licu mjesta. Mještani koji žive na ovom području zadovoljni su komunikacijom s Gradom, a ovdje su i pročelnici koji nam stoje na raspolaganju”, istaknuo je Robert Ević, predsjednik Mjesnog odbora Mala Bosna.

Druga današnja tribina održala se u Vinkovačkom Novom Selu, odnosno u Mjesnom odboru u koji se u protekloj godini naveliko investiralo, a projekt kanalizacije bio je najveći. Napravljeno je šest kilometara nove kanalizacije, ostalo je još oko 190 priključaka koji će se uskoro riješiti, a nakon toga slijedi asfaltiranje svih tih ulica. „Napravili smo sportski teren, a nadam se da ćemo vrlo uskoro, kroz novi Nacionalni plan oporavka i otpornosti, dobiti priliku obnoviti i Osnovnu školu Bartola Kašića”, naveo je gradonačelnik naglasivši kako imaju zacrtan određeni tempo, željeli bi da sve ide brže i bolje, no nije odluka uvijek u njihovim rukama.

Slične su probleme istaknuli i stanovnici Mjesnog odbora 12 redarstvenika napomenuvši kako je prvenstveno potrebno sanirati nogostupe u Dugoj ulici i riješiti goruće probleme komunalne infrastrukture na Borincima i u Vrtnom naselju. Osim toga, navode kako je potrebno postaviti „ležećeg policajca“ ispred vrtića zbog velike količine prometa i brzine automobila koji prolaze ispred, opet se otvorilo pitanje Spačve i prašine koju pogon proizvodi te se tražilo bolje uređenje vinkovačkog groblja, posebice dijela „od Banje“. „Škola i vrtić već su obnovljeni, a sada su na redu rekonstrukcije ulica – od asfaltiranja do kanalizacije. Stojimo na raspolaganju što god još možemo odraditi. Morate shvatiti da smo mi financijski ograničeni, a u svakom slučaju napravit ćemo sve što je u našoj moći“, odgovorio je Bosančić pozvavši sve Vinkovčane i Vinkovčanke da se odazovu na tribine kako bi pomogli složiti proračun temeljem kojeg bi se moglo krenuti prema usvajanju i realizaciju projekata.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno