18 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Nesvakidašnji podvig dvojice Vinkovčana

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Dominik i Tony se od malih nogu bave sportom i vole gotovo sve oblike sportske aktivnosti, a ideja o bicikliranju do mora došla im je kroz običan razgovor i šalu iz čega se izrodila velika ekspedicija koja je isplanirana do zadnjeg detalja. „Pričali smo kako bi ove godine zajedno išli na more i došli na ideju da napokon promijenimo uobičajen odlazak na more i odlučili se za odlazak na more biciklom”, rekao je Tony Turkalj.

Prvotni plan bio je krenuti iz Vinkovaca, ali s obzirom da obojica studiraju u hrvatskom glavnom gradu i da nemaju dosadašnjeg iskustva u biciklizmu, odlučili su da bi relacija Zagreb-Crikvenica ipak bila idealna za prvi put, a to se na kraju puta zaista i pokazalo točnim. Put je bio dug 220 kilometara u jednom smjeru i ovo je jedno vrhunsko iskustvo, ističe Dominik Voćanec, jer su većim dijelom puta išli kroz planine i vozili se kroz netaknutu prirodu.

„Najpozitivnije i najbolja stvar u svemu tome je što smo proveli dva cijela dana vozeći se kroz prirodu, a sam put prošao je poprilično dobro. Osim jedne puknute gume, nikakvih problema nije bilo”, dodao je Dominik. Vozili su se starom cestom od Zagreba preko Jastrebarskog do Karlovca, a preko Novigrada na Dobri i Bosiljeva došli do Ogulina gdje je završio prvi dan njihova puta. U Ogulinu su prespavali u apartmanu odakle su drugi dan, preko Kapele, išli do Senja i zatim magistralom do Crikvenice.Međutim, Tony i Dominik ne misle stati na ovom putovanju biciklima, a u budućnosti planiraju još dalekih putovanja na dva kotača.

„Jedno je sigurno, a to je da ćemo se vrlo brzo odlučiti na još jedno putovanje jer nam se ovo svidjelo. Nije pao još nikakav dogovor, ali sigurno nećemo stati na ovome. Vožnja biciklom do mora je nešto što se teško može opisati riječima. Smatram da se svatko tko se osjeća spremnim za takav put treba odvažiti i krenuti jer je to zaista nezaboravno iskustvo. Ljubav prema biciklizmu narasla je nakon ove ekspedicije i svakako želimo u budućnosti ponoviti ovako nešto, ali još uvijek ne znamo koja će biti naša sljedeća destinacija”, podvukao je Tony Turkalj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno