17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

U tijeku prijave za vaterpolsku Divlju ligu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Zahvaljujući grupi entuzijasta, a ponajprije Ivi Juriću kojeg svi znaju kao člana legendarne momčadi Somova s Banje, održava se tradicija igranja vaterpola na vinkovačkim jezerima Banja. Nije to jedina prigoda kada se na vinkovačkom moru pokazuje plivačko umijeće i rad s loptom. Svakodnevno se u popodnevnim satima skupi desetak mladića koji igraju ovaj izuzetno zanimljiv, ali težak i zahtjevan sport. Ove će se godine vaterpolska Divlja liga održati 28. kolovoza s početkom u 10 sati, prijave i dalje traju, a pozvani su svi.

„Turnir je otvorenog tipa, može se prijaviti tko god želi. Ukoliko netko ne bude imao ekipu, uplati 20 kuna i mi ga smjestimo negdje gdje bude mjesta. Prošle smo godine skupili pet ekipa, a najveću potporu dali su nam plivački klubovi VPK koji je sudjelovao s dvije i Orion s jednom ekipom. Preostale dvije ekipe bili su Ultrasi i Somovi s Banje. Bilo je preko sto i nešto prijava tako da je druženje bilo jako lijepo i brojno“, rekao je Ivo Jurić dodavši da se svi mogu prijaviti na šanku kafića na jezeru Banja i da se jave svi koji na bilo koji način žele sudjelovati, bilo to pomoć u roštiljanju ili se samo žele doći družiti.

U cijenu kotizacije uključena je i porcija roštilja, a prijaviti se možete do 27. kolovoza jer je organizaciji potreban okviran broj upravo zbog potrebne količine mesa za roštilj.


Uz odličnu igru, posjetitelji će moći uživati i u glazbi, kavici i pivu.

“Gradnjom vaterpolskog i odbojkaškog terena Grad nam je omogućio jedno dobro mjesto za druženje i mislim da su Vinkovčani to prepoznali. Sve one kojima Banja nije omiljeno mjesto, pozivam da dođu na naše druženje i brzo će shvatit da ona nije tako strašna kao što ljudi pričaju. Kažu da je kakvoća vode 9/10 i nemojte se uplašiti ekipa s profesionalnim igračima – idu kao avion, ali mi smo ih ipak prošle godine uspjeli dobiti na iskustvo. Ove ćemo godine pokušati obraniti naslov, ali kako nam Bog da“, pozvao je sve prošlogodišnji pobjednik i organizator.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno