4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

“Uskladimo boje” – radionice za podršku roditeljima

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Društvo „Naša djeca“ Vinkovci, u suradnji s Gradom Vinkovcima i Razvojnom agencijom VIA Vinkovci, predstavio je novi projekt „Uskladimo boje“ koji je usmjeren podršci roditeljstvu te je isti odobren od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

„Projekt je baziran na podršci svim roditeljima, a koncipiran je kroz radionice raspoređene u 11 ciklusa koje provode naše tri educirane voditeljice“, rekla je Helena Crnjak, predsjednica DND-a Vinkovci.

Planirano je ukupno 13 radionica – 11 podrške roditeljima i 2 radionice za djecu na kojima će se raditi s glinom. Dva ciklusa su već odrađena, a novost je ta što će se usporedno s radionicama za roditelje održavati i one za djecu, a to je prvenstveno nadodano zbog roditelja koji ne mogu osigurati čuvanje djece za vrijeme trajanja radionica.


„Radionice vode tri volonterke koje su uspješno završile edukaciju UNICEF-ovog programa podrške roditeljima. Kroz projekt će se i dalje ojačati kompetencije voditelja na području neurolingvističkog programiranja, tako da svakako nećemo stati samo na ovome“, rekla je Helena dodavši kako se s projektom kreće 1. rujna, dok će se s realizacijom radionica početi malo kasnije. One se planiraju od trećeg mjeseca provedbe projekta – na samom se početku planiraju konferencije i nastavak edukacija voditeljica, nakon čega na red dolaze radionice za djecu, a za „šećer na kraju“ planira se jedan mali edukativni izlet i konferencija za poslodavca.

„Važno je naglasiti važnost ovakvih radionica i za majke i za očeve. Ovim bi ih putem pozvala da se prijave na radionice, voditeljice su provele već dva ciklusa tako da im iskustva ne nedostaje, a naravno želim se zahvaliti i Razvojnoj agenciji VIA Vinkovci na stručnoj podršci u pisanju i pripremi projekta“, zaključila je Crnjak.

Podsjećamo, Grad Vinkovci pozvao je na sudjelovanje na UNICEF-ovoj utrci „Mliječna staza“ koja će se održavati od 3. do 12. rujna. Ona je ove godine opet virtualnog formata, možete se prijaviti na mrežnoj stranici i tako započeti s prikupljanjem kilometara raznim fizičkim aktivnostima – hodanjem, trčanjem, bicikliranjem, rolanjem…

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno