8 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Prva Noć lađara sutra na vinkovačkom Korzu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Priznanje Zlatni štit kneza Domagoja koji su dobili povodom desetog uzastopnog nastupa na Maratonu lađa na Neretvi bio je jedan od poticaja Udruzi Vinkovački lađari da pripreme još jednu, novu manifestaciju u gradu na Bosutu. Naime, sutra s početkom u 19 sati ispred Gimnazije održat će se prva Noć lađara u Vinkovcima.

Velika nam je čast što smo dobili tako hvalevrijedno priznanje koje malo koja lađarska udruga ima, ali ipak najveći povod za ovaj događaj je želja da s našim sugrađanima proslavimo deset godina Udruge“, rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari dodavši kako su htjeli Vinkovčanima i Vinkovčankama prirediti jednu kulturno – sportsku manifestaciju na kojoj svatko može naći nešto za sebe – od glazbe, folklora, tamburice, pića i zabave.


Predsjednik Udruge naveo je kako će u bogato pripremljenom programu sudjelovati 290 aktivnih sudionika iz našeg grada, od kojih su skoro svi i inače sudionici na Maratonu lađa na Bosutu povodom Dana grada i onog u sklopu Vinkovačkih jeseni kao što su mladi iz HNK Cibalije, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, štićenici Dječjeg doma sv. Ana i centra za rehabilitaciju Mala Terezija, Bubamara i još puno drugih. Za zabavu su zaduženi KUD-ovi Lisinski i Šumari sa svojim tamburaškim sastavom te naša stara poznata rock grupa Milky Way. Osim zabavnog dijela, dodijelit će se i zahvalnice te priznanja svima koji su doprinijeli uspjehu Vinkovačkih lađara tijekom ovih deset godina, a uz to će biti upriličena i izložba fotografija s Maratona.

„Ne bi mogli postići ovako puno bez Grada, Županije, sponzora i drugih naših dobročinitelja, ali svakako bih se prvenstveno zahvalio svojim lađarima koji zdušno treniraju i ponosno predstavljaju svoj grad“, zahvalio se Stjepan Sertić dodavši kako već 18. rujna planiraju novi događaj – dobro poznati tradicionalni Maraton lađa na Bosutu na kojem će sudjelovati lađari, lađarice, osobe s invaliditetom i drugi.

„Dođite u petak u 19 sati u centar grada s nama proslaviti veliko priznanje i okrugli rođendan, nećete požaliti“, pozvao je prvi vinkovački lađar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno