28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

S tri promila udario mopedom u rubnjak kolnika i zadobio lakše tjelesne ozljede

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od čega četiri u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno i deset s materijalnom štetom.

U petak, u prometnoj nesreći u Vukovaru, 62-godišnji vozač mopeda s prisutnošću alkohola u organizmu (3,00 g/kg) udario je prednjim kotačem u rubnjak kolnika pri čemu je izgubio nadzor te pao na kolnik, zadobivši pritom lake tjelesne ozljede.


Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,75 g/kg zabilježena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Vozač je isključen iz cestovnog prometa, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu slijedi prekršajni nalog. Osim toga, još tri vozača su tijekom vikenda smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 48 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta. Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno