16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Svibanj besplatan za djecu Dječjeg vrtića Krijesnica iz Starih Jankovaca

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

„Roditelji ili skrbnici, čija djeca pohađaju Dječji vrtić Krijesnica Jankovci iz Starih Jankovaca oslobađaju se plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za mjesec svibanj”, stoji na službenim stranicama Općine uz dodatak kako za navedeni mjesec neće primiti račun.

Omogućeno je to temeljem Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini koji je Općina Stari Jankovci potpisala sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, a sve kako bi se doprinijelo postizanju što većeg institucijskog zbrinjavanja djece predškolske dobi.


Podsjetimo, cijena cjelodnevnog boravka djeteta u Dječjem vrtiću Krijesnica iznosi 550 kuna za razdoblje od jednog mjeseca dok je za drugo dijete iz obitelji potrebno izdvojiti 140 kuna manje.

S druge strane, poludnevni boravak roditelji za prvo dijete plaćaju 250, a za drugo 190 kuna mjesečno. Treći mališan iz iste obitelji vrtić pohađa besplatno, a u kolovozu, za vrijeme jednomjesečnog kolektivnog godišnjeg odmora, roditelji sve djece vrtić plaćaju 150 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno