17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Tehnička škola Ruđera Boškovića uključila se u kampanju “Zasadi drvo, ne budi panj!”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, preko školske volonterske udruge „Zvrk”, priključila se projektu Zasadi drvo, ne budi panj!. Inicijativa je to pokrenuta prije tri godine, s ciljem sadnje što više stabala na području cijele Hrvatske i borbe protiv klimatskih promjena.

Volonterski klub „Zvrk” osnovali su kroz projekt „Školontiranje” 2017. i svake godine provode različite akcije. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa aktivnosti su im prošle godine bile svedene na minimum, a ova inicijativa činila im se kao dobar način povratka na staro. „Odlučili smo se posaditi stabla kako bi podignuli svijest o ekologiji. Svaki se dan posiječe toliko drveća i mislim da je vrijeme vratiti nešto prirodi, a time ujedno i uređujemo školski okoliš”, rekla je Tihana Mudrovčić, nastavnica engleskog i njemačkog jezika te voditeljica Volonterskog kluba „Zvrk”. Zahvalni su Poljoprivredno-šumarskoj školi Vinkovci na doniranim sadnicama azijske tuje, a nadaju se kako ovaj pothvat neće ostati samo na danas učinjenom, već da će nastaviti uređivati dvorište škole.

Posla su se uhvatili mladi volonteri, učenici prvih, drugih i četvrtih razreda vinkovačke Tehničke škole, a ovakve ima akcije nisu nimalo strane. „Danas smo posadili drveća u sklopu hvalevrijedne akcije u koju se uključila cijeli Hrvatska, a mi smo na ovaj način dali svoj doprinos. Osim toga, ovakvim akcijama uređujemo našu školu, da svim budućim naraštajima bude zelenije i ljepše”, istaknuo je Fran Adrijan Celik, učenik četvrtog razreda koji se volonterskoj skupini priključio kako bi pomogao ljudima kojima je to potrebno i na taj način kvalitetno potrošio svoje vrijeme.


Već ih u ponedjeljak čeka nova aktivnost – sadnja drveća u Dječjem vrtiću Jarmina kojom će svojim primjerom onim najmlađima pokazati kako se treba ponašati prema prirodi i okolišu.

„Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca, ali mi ćemo ga u našoj školi pomaknuti dva dana ranije jer “pada” na vikend. Taj ćemo dan, u suradnji s Crvenim križem, predstaviti neke akcije, a učenici će dobiti pohvalnice za određene volonterske sate”, dodala je Mudrovčić najavivši i božićne humanitarne akcije kojima će zaokružiti aktivnosti za ovu godinu, ali i potaknuti učenike pridružiti im se jer je došlo do smjene generacija, a novi članovi uvijek su dobrodošli.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno