Ministar Vili Beroš na jutrošnjoj je medijskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio da od jučer u 16 sati imamo 36 nooopotvrđenih bolesnika, dakle ukupno 418 zaraženih. Na respiratoru je deset osoba i to sedam u Zagrebu, dvije u Osijeku te jedna u Rijeci. Prosječna životna dob osoba na respiratoru je 61 godina.

U Hrvatskoj imamo i 2.000 kontakata oboljelih, 20.000 osoba je u samoizolaciji i 150 ljudi u karanteni. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muškarci, 43 posto zaraženih su žene. Ukupno je i 15 bolničkih liječnika pozitivno, kao i 7 medicinskih sestara i jedan liječnik opće prakse. Tri pripadnika Hrvatske vojske na misiji u Litvi također su pozitivni, a 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju.

“Utvrđeno je više od 600 slučajeva kršenja mjera samoizolacije. Imamo tu sad i mjeru zabrana okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu. Ne postoji državni ili zdravstveni sustav koji se s ovim može nositi bez suradnje nacije”, naglasio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.