11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

U javnim radovima posao pronašlo 35 teško zapošljivih Vinkovčana

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vrijedne djelatnike zaposlene u programu javnih radova ovih dana svakodnevno susrećemo na ulici u prepoznatljivim majicama s natpisom Grad Vinkovci. Njih 35 angažirano je tijekom idućih pola godine na čišćenju zatravnjenih površina nogostupa, kolnih prijelaza i pješačkih staza od oborina.

Poslovi na održavanju grada koji se intenziviraju, između ostalog, ususret Vinkovačkim jesenima, na javnim površinama uključuju održavanje i čišćenje napuštenih i ruševnih nekretnina s naglaskom na košnju i čišćenje okućnica radi sprječavanja zadržavanja glodavaca, zmija i kukaca na što su česte pritužbe građana. Bojanje drvenih dijelova klupa za sjedenje, koševa za otpatke i ograda na području grada, osobito pri objektima gradskih ustanova i parkovima, u opisu je posla dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih osoba, a koje uključuju sve skupine društva, trenutno u nezavidnom položaju kada je riječ o prilici za posao.

Između ostalog, tijekom punog, osmosatnog radnog vremena, pomažu pri sanaciji divljih odlagališta, revitalizaciji očišćenog prostora, čišćenju drveća, niskog raslinja, skupljanju trave i ostalih pomoćnih poslova. Angažirani su i na skupljanju otpadaka i čišćenju lokacija nakon završetka manifestacija te povratku u prvobitno stanje, ali i na obavljanju pripremnih radnji prije bojanja – od brušenja drvenih dijelova, premazivanja temeljnim bojama do zamjene dotrajalih vijaka i drvenih dijelova.


Srest ćemo ih i prilikom podjele besplatnih primjerka informativnih i promotivnih materijala Grada Vinkovaca i lijepljenju plakata na oglasnim stupovima prije održavanja manifestacija.

Na koncu, naši sugrađani koji na svojoj uniformi nose natpis Grada Vinkovaca čiji su trenutni zaposlenici brinu se za urednost svakog kutka grada, pa budimo odgovorni i vodimo računa olakšati im posao, ali i pohvaliti trud i rad koji svakodnevno ulažu kako bi ulice bile što ljepše. Posebice sada, s jeseni, kada se nakon godišnjih odmora vraćamo svakodnevnoj rutini, a ujedno je i veća koncentracija ljudi uz početak školske godine, veliki broj školaraca, ali i gostiju i izvođača na Vinkovačkim jesenima koji od ovoga tjedna polako pristižu u Grad na Bosutu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno