12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

U tijeku završno uređenje ulica u Novom Selu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Ovih dana u tijeku su radovi na završnom uređenju gradskih ulica koje su bile obuhvaćene aglomeracijom, strojevi su trenutno u Novom Selu gdje se radi u četiri ulice. Riječ je Sigetskoj, Bosanskoj, Jadranskoj i jednom dijelu Marulićeve ulice gdje je radove danas obišao gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

„Kako smo nedavno najavili, nakon završetka radova na aglomeraciji krenuli su radovi na završnom uređenju ulica i u rubnim dijelovima grada. Malo je sve skupa dugo trajalo, ali na kraju kada vidimo rezultate možemo biti zadovoljni te što je najvažnije, u konačnici ćemo u ovom dijelu grada imati preko 20 novouređenih ulica“, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik.


Stanari Sigetske ulice s oduševljenjem su dočekali kraj radova i novi izgled ulice. “Prije nismo imali kanalizaciju, a sama cesta nam je stvarala probleme zbog blata u kišnim mjesecima i rupa koje su nam smetale, posebice za automobile. Asfaltiranjem će se riješiti svi ti svakodnevni problemi i jako nam je drago što će nam i ulica sama po sebi biti ljepša”, rekao je Slavko Aničić, a s njim su se složili i ostali susjedi koji su pod budnim okom pratili radove u svojoj ulici.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić najavljuje radove i u drugim gradskim ulicama, strojevi su, kaže, trenutno i u ulici A. B. Šimića, a uskoro će i put ulice A. G. Matoša.

„Pri uređenju ulica nastojimo u onima u kojima je to moguće urediti i dodatnu komunalnu infrastrukturu. To se odnosi na postavljanje rubnjaka, slivnika, uređenje pješačkih staza i zelenih površina, sadnju stabala i slično. Cilj nam je da ulice kroz koje je prošla kanalizacijska mreža budu kompletno uređene i obnovljene“, ističe Dujmić.

U ulici A. B. Šimića, dodaje, bit će uređena i dodatna parkirališna mjesta te zamijenjena dotrajala javna rasvjeta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno