7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Zahvaljujući izlagačima, Vinkovačke jeseni su barem približno onakve na kakve smo naviknuli

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Zbog vrijednih ruku naših izlagača, Slavonski sokak i ove je godine mjesto bogate ponude tradicijskih proizvoda. Brojni posjetitelji kući sa Sokaka ponesu lijepe uspomene koje ih vežu za Vinkovce, oslade se ukusnim lepinjama i vinom te uživaju u zvucima tamburice, pa su za svoj vrijedan rad i trud izlagači danas dobili zahvalnice.

Slavonski sokak, sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina već šest godina okuplja gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike, ali i brojne udruge te iz godine u godinu obrtnicima daje priliku promovirati svoje proizvode. Želja je, kako je istaknuo gradonačelnik Ivan Bosančić, imati što više tradicijskih obrta, naših autohtonih proizvoda, kako iz Vinkovaca tako i iz cijele županije. Upravo zato je svim izlagačima ovogodišnje manifestacije uručio zahvalnice kao mali znak pažnje za sve ono čime su obogatili Vinkovačke jeseni.


“Večeras ćemo se zahvaliti svima onima koji su podržali nas u ovim jednim specifičnim Vinkovačkim jesenima i iznijeli na Sokak sve ono što proizvode kroz svoje obrte i OPG-ove te na taj način dali jedan obol Vinkovačkim jesenima da budu barem približno onakve na kakve smo navikli. Kroz ovu zahvalnicu ćemo im pokazati koliko je važno sudjelovati u 55. Vinkovačkim jesenima koje ni pandemija nije uspjela zaustaviti, a nadamo se da ćemo do 56. pripremiti puno veći spektakl koji će u naš grad privući velik broj posjetitelja”, rekao je gradonačelnik.

Slavonski sokak neizostavni je dio svakih Vinkovačkih jeseni, a izvrstan odaziv i pozitivne povratne informacije uistinu su dokaz ljepote naše tradicije, običaja i brojnih rukotvorina koje vrijedne slavonske ruke prikažu na svojim štandovima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno