27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Andrijaševačkim i rokovačkim stipendistima četiri tisuće kuna

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Na prošlogodišnjoj dodjeli stipendija u Općini Andrijaševci, tadašnji zamjenik, a današnji načelnik Ante Rajković najavio je povećanje novčane pomoći studentima. Naime, 2019. iznosila je dvije tisuće, prošle je godine povećana za tisuću kuna, što se ponovilo i ove pa će studenti dobiti čak četiri tisuće kuna.

Pravo na stipendiju ostvaruju redoviti studenti upisani na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij, akademiju ili stručni studij za tekuću akademsku godinu. Pravo na podnošenje zahtjeva ostvaruju nakon upisane druge godine studija pod uvjetom da imaju prebivalište na području općine.

Zahtjev za stipendiranje podnosi se na propisanom obrascu, a uz njega moraju priložiti i presliku važeće osobne iskaznice, uvjerenje sveučilišta ili veleučilišta o redovitom upisu više godine studija, presliku tekućeg ili žiro računa odnosno štedne knjižice studenta za isplatu stipendije te vlastoručno potpisana Izjava o davanju suglasnosti za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Stipendije dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada tekuće godine do 31. srpnja iduće godine, odnosno za ukupno deset mjeseci, a isplata ide jednokratno, najkasnije do 30. rujna iduće godine.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objave natječaja na oglasnoj ploči i službenim internetskim stranicama Općine Andrijaševci, odnosno do početka prosinca.

Zahtjev je potrebno adresirati na Jedinstveni upravni odjel Općine svakim radnim danom od 7 do 15 sati ili dostavom tražene dokumentacije na službenu adresu elektroničke pošte: opcina-andrijasevci@vk.htnet.hr.

Učenje se isplati, jedna je od poruka svim vrijednim studentima kojima je svaka financijska pomoć pri školovanju dobrodošla kako za radne materijale, jednako i za troškove studentskog života.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno