16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Asfaltirana je Radičevićeva, a strojevi sutra sele u Jankovačku ulicu u Mirkovcima

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Nakon što su strojevi nekoliko dana bili u Vinkovačkom Novom Selu, danas su se preselili u Mirkovce. Nakon prolaska kanalizacijske mreže, na red za asfaltiranje došla je Ulica Branka Radičevića.

I u ovom dijelu grada odrađen je veliki posao, aglomeracijom je otklonjen dobar dio problema građana, riješeno je pitanje otpadnih voda i sad su na redu oni završni, nadzemni radovi. S oko 20 ulica u Mirkovcima, isto toliko u Novom Selu i ostatku grada dolazi se do podatka od čak 60 novouređenih ulica u Vinkovcima u ovom trenutku. Ta brojka će rasti i do preko 90 u narednom periodu, točnije, gotovo sve gradske ulice kroz koje su prošli određeni radovi ili do sada nisu bile asfaltirane uskoro će biti uređene.

„U Mirkovcima smo već asfaltirali oko 20 ulica i s obzirom na sve projekte koje provodimo mislim da dinamika izvođenja radova nije loša. Naravno da bi voljeli da sve ide puno brže i efikasnije, ali velik je broj radova koji se izvode na području grada i možemo biti zadovoljni odrađenim”, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić dodavši kako će se asfaltiranje nastaviti, a u planu je u sljedećih godinu dana asfaltirati i urediti sve ulice, kako građani više ni morali trpjeti sve radove kojima su bili okruženi u proteklom vremenu.„Moramo istaknuti da je to sve za naš ljepši grad i ugodniji život. Vjerujem da će se sve muke zaboraviti kada se vidi konačan rezultat”, istaknuo je gradonačelnik najavivši kako će se sutra asfaltirati Jankovačka ulica u Mirkovcima.

Podsjetimo, velikim projektom „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna koji je u završnoj fazi, a u okviru kojega su samo na aglomeraciji Vinkovci u tijeku radovi vrijedni gotovo 157 milijuna kuna, otklonjen je značajan dio infrastrukturnih problema u gradu, naročito u njegovim rubnim dijelovima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno