13 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Četiri kazališta udruženim će snagama uprizoriti Kozarčevu Tenu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Gradsko kazalište „Joza Ivakić” u Vinkovcima jučer je nastupilo u Domu kulture u Sisku i to na 14. Festivalu regionalnih kazališta Prolog, a otvorili su ga predstavom „Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P.2507” u režiji Jasmina Novljakovića, koji je u Sisku bio na domaćem terenu. „Sisačka je publika odlično reagirala na našu predstavu. Noćas smo se oko tri sata vratili s puta, ali evo sve se to isplatilo jer Sisak, iako je pogođen potresom, ima novu dvoranu u kojoj smo sad prvi puta igrali. Ulaznice su se rasprodale unatoč lošem vremenu, dobili smo odličnu ocjenu od 4,64, prvi smo nastupili i sad čekamo druge da nas u tome nadmaše ako mogu”, rekao je Vladimir Andrić, vinkovački glumac koji je najavio novi veliki projekt na vinkovačkim kazališnim daskama.

„S ponosom mogu reći da se vinkovačko kazalište odlučilo za veliki projekt – uprizorenje Kozarčeve Tene. Radi se o koprodukciji s kazalištem Gavella iz Zagreba, na čelu s redateljem Draženom Ferenčinom. Uz njih, tu su i naši prijatelji iz Gradskog kazališta Požega i Ludens teatra iz Koprivnice”, najavio je Andrić dodavši kako mu je izuzetno drago što će četiri kazališta udružiti snage za jedan tako veliki projekt, pogotovo važan nama Slavoncima jer se radi, kako je rekao, o takozvanoj slavonskoj lektiri.


Uloge su već podijeljene, čitaće probe već su u punom jeku, a sudjeluje niz poznatih imena. „Mislim da je najzvučnije ime Filipa Šovagovića, poznatog kazališnog i televizijskog glumca. Osim njega, igraju i nagrađivana Matea Marušić, poznata vinkovačka kazališna i televizijska glumica Martina Stjepanović, Vedran Dakić, moja malenkost i drugi”, dodao je Andrić te naveo kako je ekipa pozitivna, raduju se „Teni” i zasad planiraju četiri premijere u 12. mjesecu.

„Budite strpljivi, dođite nam u kazalište, cijepite se kako bi vas što više moglo doći pogledati predstave, to nam je jako važna stvar. Želimo da kazalište bude sigurno mjesto za glumce, publiku i naše najmlađe. Vinkovačko kazalište uskoro izlazi s dječjom predstavom, Vitez željeznog srca, koju će sigurno htjeti doći pogledati. Pratite nas preko društvenih mreža i bit ćete obaviješteni o pravim kulturnim sadržajima koje vam svakodnevno pripremamo”, zaključio je vinkovački glumac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno