32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Predstava Tena osvojila Zlatni studio

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Hvala mojim Vinkovcima”, poručio je u izravnom televizijskom prijenosu ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima Zdenko Rečić koji je u društvu redatelja Dražena Ferenčine primio Zlatni studio za najbolju predstavu istoimene šeste medijske nagrade.

Predstava “Tena – kronika raspada jedne ljepote” redatelja Dražena Ferenčine, nastala je u koprodukciji s GDK Gavella, Ludens teatrom iz Koprivnice, CUK Bjelovar i GK Požega.

Klasik hrvatske literature, premijerno je, na vinkovačkim kazališnim daskama odigran 22. prosinca 2021. godine.

Za Zlatni Studio ove godine borili su se veliki meštri režije, najavio je Jutarnji list uoči večerašnjeg izbora, a Tena je ušavši u TOP 3, osvojila srca glasačke publike.“Ove godine žiri je odabrao pet vrlo estetski različitih predstava i prepustio ih na izbor publici. Tu je jedno autorsko čitanje ‘Braće Karamazovi‘ F.M. Dostojevskog, ‘Don Juan‘, prva režija Dejana Projkovskog u zagrebačkom HNK, redatelja koji je svojedobno na Zlatnom Studiju konkurirao s ‘Orestijom‘ Splitskog ljeta, zatim koproducentska ‘Tena‘, novo čitanje klasika u duhu slavonskog weltschmerza, ‘LizistRATa‘ Paola Magellija, redatelja kojeg ovaj žiri uvijek naročito vrednuje, te ‘Mnogo vike nizašto‘, razigrani Shakespeare koji najviše od svih ponuđenih predstava komunicira sa širokom publikom”, predstavila je za Jutarnji list Ivana Mikuličin, uz Kseniju Prohasku i Vinka Brešana članica stručnog žirija najprestižnije nedijske nagrade u Hrvatskoj.

U kategoriji KAZALIŠTE – GLUMCI nominirani Filip Šovagović osvojio je Zlatni studio za najboljeg glumca u ulozi oca Jerka, također u Teni.

Inače, 63 je nominiranih u nizu kategorija. Stručni žiri je predložio najzapaženije, a publika svojim glasovima birala one najbolje – najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, kazališnog glumca i glumicu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, nova lica na glazbenoj sceni te na filmu i u kazalištu, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskog glumca i glumicu, radijski glas te koncert godine. U posebnoj kategoriji Novi medij dodijeljena je i nagrada za najboljeg TikTokera.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno