10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

David Goreta pobjednik je druge Privlačke petice

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U organizaciji Sportske udruge Privlaka, održana je druga Privlačka petica, utrka na pet kilometara. Za razliku od prve, one prošlogodišnje, na ovoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani trkači, a ne samo Privlačani i Privlačanke.

Iako nas već nekoliko dana prati kiša, vrijeme je danas bilo idealno za trčanje. Svoje osobne rekorde pokušalo je oboriti oko 25 trkača, a najbolji među njima bio je David Goreta s vremenom od 19:27 minuta. Drugi na postolju završio je Tomislav Lučić s minutom i pol više dok je trećeplasirani bio Marko Perkunić. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lucija Antić, potvrdivši prošlogodišnji zlatni uspjeh.

“Možemo reći kako je ovaj sportski proljetni događaj završio uspješno jer volonteri Crvenog križa nisu morali intervenirati, a trkači su sigurno, uz pratnju policije, odradili zadanu kilometražu”, prvi su dojmovi predsjednice Udruge i jedne od organizatorica Darije Bićanić.

Glavnoj utrci prethodila je ona najmlađih na 500 metara. Maleni trkači na najbolji su način pripremili teren, u ovom slučaju ceste i staze, za starije, a apsolutna pobjednica mini utrke je Petra Antić. 


FOTO: Adrian Antunović

Svoje ime u program upisale su i gimnastičarke privlačke osnovne škole koje su izvele vježbu pod budnim okom svoje nastavnice, ranije spomenute, Darije Bićanić.

Još jedan je ovo u nizu događaj iz rukava Sportske udruge Privlaka, a svi oni imaju zajednički cilj: poticanje mještana na tjelesnu aktivnost i buđenje njihovog sportskog duha. Organizatori nisu zaboravili ni na podršku onih kojima trčanje nije omiljeni hobi, za koje su u Šumici pripremili zajedničko druženje.

“Iza nas su dvije uspješne utrke, nestrpljivo očekujemo i treću Peticu”, riječi su kojima je zaključena druga Privlačka petica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno