6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Marta Šimunović osvojila zlato

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Slavonskom Brodu jučer je održano 1. kolo kvalifikacija regije Istok za prvo Prvenstvo Hrvatske u obaveznom programu u ženskoj sportskoj gimnastici. Bilo je to prvo natjecanje ove godine u sportskoj gimnastici u obaveznom programu (bivši C program) u regiji Istok, nakon zastoja zbog situacije s pandemijom.

“Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci održavao je treninge u dvorani samo u ožujku,  u drugom dijelu lipnja i od kraja kolovoza pa do ovog natjecanja. U ovakvoj situaciji nismo ni mogli očekivati sjajne rezultate”, rekli su iz kluba. Na natjecanju su nastupile ukupno 102 gimnastičarke iz sedam klubova – Osijek – GK Inova Gim, Valpovo, Beli Manastir, Vukovar i Vinkovci i to u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

Vinkovčanke su u kategoriji mlađih kadetkinja imali jednu predstavnicu, Martu Šimunović, koja je osvojila prvo mjesto u konkurenciji 18 gimnastičarki.


U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 29 gimnastičarki, a Ana Škripač, Luna Aničić i Helena Puce bile su redom 23., 24., i 25.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno