21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

PK “Orion” pobjednik ovogodišnje Divlje lige

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Divlja liga prošle je subote odgođena zbog niskih temperatura i kiše i ta je odgoda bila pravi potez jer su zaljubljenici u ovaj iznimno težak vodeni sport danas uživali na savršenih 25 stupnjeva.

U vaterpolu se, slično kao i prijašnjih godina, okušalo četiri ekipe i to dvije iz Vinkovačkog plivačkog kluba, jedna iz Plivačkog kluba Orion te su uz njih svoje vaterpolsko umijeće pokazali i prošlogodišnji pobjednici, ekipa Somovi s Banje. Najbolji iz prvih susreta imali su finalni dvoboj, dok su se drugoplasirani borili za treće mjesto. PK Orion ove odnio je titulu najbolje ekipe porazivši Somove s Banje s 6:4 u izrazito napetoj završnici, a trećeplasirana je završila ekipa VPK koja je samouvjereno nadigrala ekipu Maro Štrk United s pet pogodaka razlike. 


Ovaj se sportski događaj održava od davne 2003. godine kada se igralo na Barutani, a voditelj lige, Ivo Jurić, rekao nam je kako se sve organizira s ciljem održavanja tradicije, uz zagarantiranu zabavu, glazbu, klopu i piće te prijateljsku atmosferu. Uz to, dodijeljene su i nagrade onim najboljima. Za najboljeg igrača proglašen je Matej Pfaf iz pobjedničke momčadi, iz iste ekipe, sa zabijenih devet golova, dolazi i najbolji strijelac, Marko Jurić dok je za najboljeg vratara izabran Igor Đurković iz VPK-a.

“Izuzetno smo zadovoljni kako je sve prošlo. Bilo je ića i pića za sve, vrijeme nas je poslužilo i svi igrači i oni koji su nas pratili dobro su se zabavili, što i je bit organizacije ovog događaja”, rekao je Jurić zahvalivši se svim sponzorima i prijateljima koji su pomogli u organizaciji te najavivši da će se iduće godine Divlja liga možda održati i u nešto ranijem terminu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno