16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Sto volontera skupilo oko šest kubika smeća na Banji

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U sklopu projekta „Rezolucija Zemlja” očišćena je i vinkovačka Banja. Sudjelovalo je oko sto volontera, od učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, članova Športsko – ribolovnog društva Jezera Banja i Ronilačkog kluba Vinkovci pa sve do građana koji su odlučili dati svoj doprinos.

Vinkovački ronioci barem dvaput godišnje čiste Banju pa u ovoj akciji čišćenja nisu pronašli previše smeća ispod razine vode. „Nismo pronašli puno smeća jer mi to već godinama redovito čistimo, ali uvijek se nađe plastike, stakla i boca koje nanese vjetar ili ljudi nepažnjom bace”, rekao je predsjednik Ronilačkog kluba Vinkovci Goran Vučko dodavši kako je bitno da je kupalište sigurno za kupače. „Volimo Vinkovce, volimo održavati naš grad lijepim i čistim i trudimo se to odraditi maksimalno korektno. Čuvajte prirodu i Banju jer nam je to jedino otvoreno kupalište”, pozvao je sve Vinkovčane na savjesno ponašanje.Sezona počinje za malo više od mjesec dana, a članovi ŠRD Jezera Banja sretni su što je sve spremno za otvorenje. „Akcijom čišćenja sam iznimno zadovoljan. Sve je prošlo kako treba, a najviše su me oduševila vrijedna djeca”, rekao je predsjednik Društva Ivan Marić- Prćija istaknuvši kako je ukupno skupljeno oko 5-6 kubika smeća, najviše uz bivšu tvornicu Vintex.

Osim toga, postavljeno je i šest novih kanti za smeće oko kupališta kako bi u budućim ekološkim akcijama “čistači” imali još manje posla.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno