34 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Radionice pozitivne energije i poticanja kreativnih vještina umirovljenika

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Nakon plivanja na bazenima Lenije, umirovljenici su svoja druženja nastavili na božićnim radionicama. U sklopu projekta Aktivni u starosti, već su održane četiri, a nadaju se kako će ih biti barem još toliko.

Svoje kreativno umijeće dobrodošli su pokazati svi umirovljenici grada Vinkovaca, besplatne su, ali prije dolaska je potrebna najava zbog ograničenog broja mjesta. Prijaviti se može pozivom na telefonski broj 099/208-19-29 (Andreja Bubalo, koordinatorica projekta), porukom Facebook grupi Aktivni u starosti ili dolaskom u Udrugu umirovljenika na adresi Josipa Runjanina 11. Cilj radionica svakako je aktivirati seniore i ispuniti im dane u mirovini, a izrađeni ukrasi neće se prodavati već će kreativci u zlatnim godinama života sve svoje rukotvorine moći ponijeti kući.

Svaka radionica okupi desetak umirovljenika, koordinatorica Andreja zadovoljna je odazivom, ali smatra kako uvijek može biti bolje. „Ideje o onome što ćemo raditi najviše pronalazim na internetu, a trudim se svaki put pripremiti nešto zanimljivo”, rekla je Andreja i napomenula kako nemaju stalni termin održavanja već se nakon dogovora s polaznicima odabere termin koji odgovara većini, najčešće to bude dva ili tri puta tjedno, a druže se uvijek na istoj adresi – u Udruzi umirovljenika u blizini Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.


„Svi koji još nisu bili na radionicama, mogu se javiti na moj broj telefona i onda ću im prenijeti kada će se sljedeća održati. Radionice traju sat i pol, svaki puta svladamo neki novi izazov, a dosad smo od filca pravili anđelčiće, adventske vijence i pahuljice od papira”, dodala je Andreja.

Svoje oduševljenje ovakvim druženjima nije krila ni Lidija Novačić, umirovljenica iz Vinkovaca koja ne voli da ih se naziva starima, a navodi kako su njihove godine kao boje jeseni, prekrasne. „Ova radionica puna je pozitivne energije i zahvaljujemo se gospođi Andreji što nas je potaknula na živost, odnosno izvukla iz nas radost, a samim time i usavršila naše kreativne vještine”, zahvalila se gospođa istaknuvši kako na ovaj način izražavaju svoju emociju, ali i više komuniciraju s kolegama i prijateljima od kojih je i saznala za radionice. Kako ne bi sve bilo nestvarno dobro, uputila je i malu zamjerku oglašavanju jer smatra kako umirovljenici nisu aktivni na društvenim mrežama te da je najbolji način dolaska do njih preko plakata na oglasnim stupovima po cijelom gradu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno