30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Starici ukraden novčanik, oštećena za iznos od više tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

79-godišnjakinja je jučer policijskim službenicima podnijela prijavu da joj je u Vinkovcima nestao novčanik s njezinim osobnim dokumentima, novcima i bankovnom karticom, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Navedena 79-godišnja Vinkovčanka je prema prijavi oštećena za iznos od više tisuća kuna, jer postoji sumnja da je prevarena i zlouporabom bankovne kartice glede čega policija poduzima intenzivne mjere kako bi utvrdili sve okolnosti.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti i kaznenu prijavu.I ovom prilikom podsjećaju na mjere samozaštite i pojačanog opreza:

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetuju da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

I ovom prilikom podsjećaju građane da svoj tajni „PIN“ broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno