-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Veliki požar na Hvaru

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Požar koji je noćas buknuo na Hvaru kod Starog Grada na rtu Kabal gasi 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila, a jutros su u pomoć stigla i tri kanadera, izvijestili su u županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu, prenosi HRT.

Vatrogasci kažu da vatrena stihija ne ugrožava stambene objekte te vjeruju da će u poslijepodnevnim satima požar biti pod kontrolom. “Rade dva kanadera, 16 vozila, 70 vatrogasaca, požar je još uvijek aktivan, ne možemo kazati da je pod kontrolom, međutim, ne prijeti ničemu i do podne bi to trebalo staviti pod kontrolu kako sada stvari stoje. Vjetar stvara problem, ali nije takav da širi požar gdje ne bismo željeli”, rekao je vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Na području Rudina kod Kaštela noćas su buknula dva požara, ali su brzom intervencijom 44 vatrogasca s 22 vozila lokalizirani tijekom noći, rekli su u vatrogasnom središtu.

Na jednom od tih požarišta izgorio je jedan hektar niskog raslinja, a u drugom je požaru vatrena stihija zahvatila oko tri hektara niskog raslinja, nekoliko maslina te jedan vinograd.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno