18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

U Godini čitanja nagrađeno pet školskih knjižničara iz Vukovarsko-srijemske županije

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Treću godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Dana učitelja nagradilo je najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Dodjela nagrade održat će se u virtualnom obliku sutra s početkom u 10 sati, a na njoj će se prof.dr.sc. Radovan Fuchs obratiti nagrađenima i čestitati na velikom uspjehu i priznanju. 

Na poziv se mogao javiti ili za nagradu biti predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje stekao uvjete na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.).

Nagrađeni školski knjižničari u Vukovarsko – srijemskoj županiji su dr.sc. Anita Tufekčić, školska knjižničarka u OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja, koja je ovu nagradu dobila tri puta, Bojan Lazić, školski knjižničar iz OŠ Negoslavci, Biljana Krnjajić, školska knjižničarka u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru, Marija Bratonja, školska knjižničarka u Ekonomskoj školi u Vukovaru i Željka Geto, također knjižničarka u Ekonomskoj školi u Vukovaru.


Svjetski dan učitelja prigoda je za ukazivanje kako se rad učitelja i nastavnika cijeni kao iznimno važan za ukupan razvoj društva. Nakana obilježavanja Svjetskog dana učitelja dati je potporu nastavnicima u njihovu obavljanju odgovorne zadaće i izvući ih iz anonimnosti te naglasiti važnost njihove profesije i obrazovanja čiji su oni nositelji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno