3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Župan Dekanić: Učiteljima su moja vrata uvijek otvorena!

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Povodom Svjetskog dana učitelja župan Vukovarsko – srijemske županije, Damir Dekanić, upriličio je svečani prijem u Lovačkom domu u Andrijaševcima za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije.

“Čestitam svim učiteljima njihov dan! Djeca su naša budućnost, a učitelji su oni koji s njima provode veliki dio vremena svakoga dana. Oni su ti koji  svojim znanjem i iskustvom pomažu našoj djeci da u životu donose ispravne odluke i postanu, prije svega, dobri ljudi”, rekao je Dekanić te poručio kako su njegova vrata za sve učitelje uvijek otvorena, a ovom ih je prigodom pozvao da mu se slobodno obrate sa svim problemima s kojima se struka susreće.

Učiteljima je njihov Dan čestitala i v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu doc. dr.sc. Jadranka Mustapić – Karlić. “5. listopada 1966. godine potpisana je Preporuka o statusu učitelja, a 1994. godine UNESCO je proglasio ovaj dan obilježavanja, koji se slavi u više od 100 zemalja svijeta”, istaknula je Mustapić – Karlić te naglasila kako je za obavljanje ovog plemenitog i odgovornog poziva potrebno puno ljubavi i entuzijazma.“Sve promjene kroz koje danas prolazite vrlo su zahtjevne i traže cjeloživotno učenje. Nadam se kako će učenici ta Vaša nastojanja prepoznati i usvojenim znanjem opravdati”, poručila je.

Učitelje je na kraju pozdravila i ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Lidija Miletić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno