8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

U vinkovačkoj bolnici testiranje djelatnika prije početka smjene

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Prema odlukama Stožera, svi zaposlenici zdravstvenog i sustava socijalne skrbi koji dolaze na posao, a nemaju covid-potvrdu zbog preboljenja virusa ili cijepljenja, morat će se testirati najmanje dva puta u sedam dana ili neće moći doći na posao.

“U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci ukupno je 150 djelatnika bez covid-potvrde. Testiranje za njih bit će obavljeno svaki dan prije početka smjene, a glavne sestre odjela OŽB Vinkovci i djelatnici za zaštitu na radu bit će nadležni za pregledavanje valjanosti iste”, rekla je glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

Osim toga, iz bolnice poručuju kako će se pridržavati svih mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite te da novonastala procedura nikako neće utjecati na normalan rad svih odjela i ambulanti. Također, hitni slučajevi će biti testirani prilikom zaprimanja kao i do sada, te niti na jedan način neće biti upitna obrada takvih pacijenata.


Nije još jasno definirano tko, gdje i kako će se pacijenti koji za sutra imaju termine za preglede moći naručiti za testiranje, ali sutra, s početkom provođenja nove odluke Stožera, sve će biti puno jasnije.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno