Udruga Klupko mlada je neprofitna organizacija čiji je cilj prevencija i zaštita mentalnog zdravlja, promicanje psihološke dobrobiti, destigmatizacija mentalnih bolesti i senzibilizacija društva prema osobama s mentalnim teškoćama. Svoj prvi rođenadan udruga proslavila je predavanjem “Vrijeme je za eksperimentiranje!” koje je u suradnji s Familylab Hrvatska održano večeras u Vinkovcima.

“Vjerujemo da smo u ovoj prvoj godini uspješno savladali prve korake i naučili puno toga kroz realizirane projekte. Rođendan smo proslavili radno predavanjem Dušanke Kosanović psihologinje, obiteljskog terapeuta te voditeljicu Familylab Hrvatska, a koje smo organizirali svim zainteresiranim pedagoškim djelatnicima i roditeljima tinejdžera.”, istaknuli su iz Udruge Klupko.

Predavanjem smo željeli osnažiti roditelje i stručnjake u razumijevanju kako graditi odnose s tinejdžerima onda kada za njih počinje vrijeme eksperimentiranja, a govrila sam i o tome što je to ključno u roditeljskom i pedagoškom okruženju što djeluje na mlade da se povjere, traže savjet i pomoć te grade za njih smislene i dobre odnose s odraslima, kazala nam je Dušanka Kosanović. 

“Ako želimo razumjeti kroz što prolaze djeca da bi postali mladi i odgovorni ljudi, važno je razumjeti procese koji se odvijaju unutar mlade osobe, ali i promjenu koja je nužna da se desi u odnosu između djeteta i roditelja. Djeca koja postaju tinejdžeri ne trebaju još više njima postavljenih granica niti još više kontrole, brige i nepovjerenja.” zaključila je Kosanović.