12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Bogat kulturni dječji tjedan je iza nas, u planu još niz događanja

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Ovaj tjedan bio je posebno uzbudljiv za djecu. Odmah na početku proslavili su blagdan sv. Nikole, a Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci te Gradsko kazalište Joze Ivakića potrudili su se da njihovo veselje traje i dalje.

Prostor Knjižnice krase dvije izložbe, svaka posebna na svoj način. Prva, pod nazivom „Zimski grad” djelo je učenika osnovnih škola Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića. Prikazali su grad zimi, prekriven snijegom i u božićnom ugođaju. „Učenici su s veseljem stvarali grad iz mašte znajući da će svojim radom ne samo sudjelovati u uređenju prostora već i razveseliti sve posjetitelje”, rekli su iz Knjižnice čiji su djelatnici zaslužni za drugu izložbu „Snježna priča”.

„Mi smo se potrudili dočarati božićni ugođaj, a dobili smo toliko pozitivnih komentara koji su nam potrudili koliko je posebna”, rekla je Branka Bazina Vranić koja je s Radivojem Mirićem i Anom Škrlec zaslužna za ideju i realizaciju. Inspirirana je šumom, a u sebi krije posebnu poruku. „U našoj se priči sve slaže – lisica živi s vjevericama i snjegovićima i svi su sretni, a time smo htjeli poslati poruku mira i jedinstva”, istaknula je Branka napomenuvši kako će vas „odmah s vrata” iznenaditi i sve ostalo što su pripremili, s velikim naglaskom na Božićni brlog.

U vinkovačkom kazalištu 18. prosinca na rasporedu je repriza dječje predstave „Oprosti za Božić”. Premijera je prošla jako uspješno, na obje izvedbe skupio se velik broj djece. „Hvala publici koja bez obzira na sve dolazi na naše predstave i s nama čuva mentalno zdravlje djece, a vjerujem i svoje”, zahvalila je glumica Katarina Šestić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno